SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Baba fürdetése evés elõtt vagy után?

Kedves Védőnő!

Fürdetéshez kérnék tanácsot. Én úgy tudtam, és a környezetemben is mindenki azt javasolta, hogy fürdetni evés előtt kell. Így, amikor felébred a pici, lassan elkészítjük neki a vizet. Viszont ilyenkor már nagyon éhes. Nem tudom, hogy ezére-e, de nem szeret fürdeni. Már néha öltöztetésnél is sír, a vízben pedig ordít, hiába beszélek hozzá.
Önnek mi a véleménye? Tanácsát kérném, hogyan csináljam, mi lenne a legjobb. Ha viszont evés után fürdetném, akkor nem hányna?
Köszönettel.
Kedves Anyuka!

A baba fürdetését érdemes az esti időszakban, két evés közöttre tervezni. Nem tanácsos közvetlenül evés után, mert akkor könnyen visszajöhet a gyomortartalom. Olyan időszakot kell választani a két etetés között, amikor a baba éber, érdeklődő, se nem éhes, se nem jóllakott. Az esti meleg fürdővíz segít a babának megnyugodni, és elálmosodni. Valamint jó lehetőség egy közös családi rituálé kialakításához is. Próbáljanak egy ilyen időszakot találni, lehetőleg minden este uganabban az időpontban.

Kis Melinda
2016-01-10 11:52:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja