SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Két hónapos baba öltöztetése

Kedves Védőnő!

Mindig bajban vagyok azzal, hogyan öltöztessem a gyerekemet. Most két hónapos. Azt olvasom mindenhol, hogy + 1 réteget adjunk rá, mint, amiben mi vagyunk. Sétához úgy szoktam, hogy a benti ruhájára, ami egy bady + rugi, adok még egy pulóvert, és az overált. Így kerül a mózesbe, ami bélelt. Amikor beleteszem a gyereket a mózesba, betakarom takaróval és úgy cipzározom be a mózest. Ez így volt eddig -5 fokba is, de +10 fokba is. Nem tudom jó-e így, illetve, hogy a bélelt mózes is egy + rétegnek számít-e, mert a takaróra írták, hogy igen.

Most, hogy jön a tavasz, ismét kérdés, hogy mit adjak rá, hiszen ő még mindig a bélelt mózesban lesz.
Van ugye alapöltözetként a bady + rugi. Erre elég a takaró a mózesbe? Vagy kell még az alapöltözethez egy vékony pulóver és nem kell takaró?

Kérem írja meg, hogy csináltam-e eddig a téli öltöztetést, és hogyan csináljam tavasszal?

Köszönettel: M.
Kedves Anyuka!

Szerintem tökéletesen öltözteti fel gyermekét a levegőzéshez, sétához. Ha -5 fokban mennek ki, lehet, érdemes még egy kis takarót is helyezni a mózes fölé. Séta után nézze meg, hogy esetleg nedves-e gyermeke háta, mert ha nem, valószínűleg megfelelően volt felöltöztetve.
Tavasszal célszerű egy vékonyabb pulóver, de a takaró a változó tavaszi időben is jól jöhet. Hidegebb napokon azonban még tavasszal is, az overall is elkelhet.

Kis Melinda
2016-02-17 20:28:37
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja