SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makra Ildikó Judit


Makra Ildikó Judit
Írásjavító grafo-pedagógus

Rajzelemzés és íráselemzés

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/529-89-12 (18 h.-tól - 21 h.-ig)
E-mail: grafobazis@gmail.com
Honlap: http://www.grafomotoros.hu
             http://www.iraszavar.hu

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Ovis rajz elemzése

Kedves Ildikó!

Kislányom 5 éves. Az oviban azt a feladatot kapták, hogy a tükörben nézzék meg jól magukat és rajzolják le mit láttak! Figyelve a részletekre , szem, szempilla, száj stb....Az Én lányom ezt rajzolta (rajz mellékelve!)! Az óvónénik igencsak meglepődtek azt mondták nem találkoztak még ilyennel! A kislány elmondása szerint: Ez Ő úgy, hogy az én pocakomban van...Nem tudom írjak -e magunkról vagy már a rajz is sok mindent elárul....nagyon kíváncsi lennék a válaszára, örömmel venném ha megírná mit olvas ki a lányom rajzából!?
Előre is köszönöm: Beatrix

Kedves Beatrix!

Szép színes érzelemgazdag rajzot készített a kislánya.
Úgy látom általában jól érzi magát a világban. Érdekli a külvilág, de az otthon, az anya fontosabb.
Sajnos nem tudom, mi lehet a bal oldalon az a kézhez hasonló kék jel, a kéz magasságában. A fej is duplának hat, de lehet hogy az ki lett radírozva vagy a túloldalról látszik át? Az elemzéshez igen fontos, hogy élőben lássuk a rajzot, ennek hiányában az elemzés értékelése nem pontos.
Valószínűleg ragaszkodik anyuhoz és szeretne szorosabban vele lenni, ennek vágya is kifejeződhet az anyával összenőtt rajzon. Kislánya vidám, egyszerre vágyik haza és a társas közegbe. Mindenképpen szeretet árad a rajzból, értelem és kettősség. Nem ikrek jegyű vagy aszcendensű a gyermek? Nincs kisebb fiútestvére? Jobb oldalon a fejen van egy kis piros bogyó, amennyiben ez fül, és a másik oldalon nincsen, jelezheti hogy amit otthon kérnek tőle elereszti a füle mellett és csak azt hallja meg amit a külvilág visszajelez neki. Ennek az oka lehet kis sértődöttség, melynek oka otthon keresendő. Mivel szeret középpontban lenni, elvárja hogy rá figyeljenek és érzése szerint ez nem mindig úgy történik ahogy ő szeretné.

 
 Üdvözlettel:



Makra Ildikó Judit
2011-10-27 18:05:05
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja