SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Márkusné Vörös Ibolya


Márkusné Vörös Ibolya
Óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/427-6457
E-mail: ibolyagreen@gmail.com

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Óvodakezdés, szobatisztaság

Kedves Ibolya.
Gyermekem Decemberben tölti be a 3. életévét. Most jelenleg bölcsődébe jár (még 2 napig). Nyáron be kellett íratni az óvodába, ahol jeleztük, hogy nem teljesen szobatiszta, és mi nem bánnák, ha csak decemberbe (amikor betölti a 3-at), vagy akár később kellene mennie óvodába. Ennek ellenére küldték az értesítőt, hogy szeptember 1.-től felvették az oviba. Most a kezdés előtti héten eljöttek család látogatásra hozzánk a 2 óvónő és közölték hogy mivel nem szobatiszta így nem mehet a csoportba mert ők nem hajlandóak pelenkát adni rá még alváshoz sem. A bölcsőde viszont már megszüntette a helyét szeptember 1-től miattuk,mert felvették az oviba. Mondták az óvónők, hogy legyen hazajárós (12 órakor vigyük el) vagy maradjunk otthon vele decemberig, de ez egyáltalán nem kivitelezhető mivel mindketten dolgozunk. Mi ilyenkor a teendő?
Köszönettel: egy apuka.
Kedves Apuka!

Gyermeke a következő nevelési évtől kötelezett óvodába járásra. Az óvodai felvétel lehetőség az Önök számára. Próbáljanak megegyezni az óvodapedagógusokkal abban, hogy vállalják a segítségnyújtást a szobatisztaság elérésében! Igaz, hogy erre a feltételek nem biztosítottak a legtöbb óvodában, de emiatt a felvétel sem tagadható meg. Ez egy ördögi kör. A tapasztalatom az, hogy a legtöbb esetben az óvodai segítségnyújtás hatására rendeződik a probléma. Javaslom, hogy a pegagógusok és a vezető segítségét kérjék ehhez!
Tisztelettel:

Márkusné Vörös Ibolya
2018-08-31 12:00:53
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja