SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Márkusné Vörös Ibolya


Márkusné Vörös Ibolya
Óvodapedagógus

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/427-6457
E-mail: ibolyagreen@gmail.com

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Szobatisztaság, beszédfejlõdés

Jó napot! Olyan problémám van hogy kislányom április 19én lesz 3 éves. de sajnos még nem szobatiszta és a beszéde sem alakult még ki. Nagyon aggódom hogy a szobatisztaság miatt nem fogják engedni az oviba hogy mennyen. Január elején sikerült addig eljutnunk hogy megbarátkozzon a WC-vel és elviselje a bugyit. De sajnos január végén be kerültünk a kórházba 4napot és azóta nem is akar hallani arról hogy bugyit vegyen el. Beszéde iránt is aggódom, de gyanakszom hogy olyan lesz mint én hogy ahogy be kerül az oviba elkezd beszélni én is ilyen voltam. Tudna valamit tanácsolni hogy tudnám rá szoktatni a WC-re? Vagy inkább vigyem el valami kivizsgálásra?
Kedves Anyuka!
A szobatisztaság kialakulása idegrendszeri fejlettség függvénye. Valójában 2-3 éves kor között szokott kialakulni a legtöbb gyermeknél. Ha ez későbbi időpontra helyeződik, illetve visszaesés tapasztalható valami miatt - még nem mondható kórosnak. A beszéd fejlődéséről is ugyanez mondható el. A gyermekek érése - egyéni tempójú.
Véleményem szerint gyermekénél annyit tehet, hogy megfigyeli, mikor pisil, kakil, ezt az időpontot figyelve ülteti wc-re. / Valószínű, hogy a pelus biztonságot nyújt neki, a kórházban tartózkodás befolyásolhatja a visszaesést. / A rendszeresség segít abban, hogy rögzüljön gyermekénél a szükséglet kielégítésének rendszere.
Ne essen kétségbe, legyen türelmes, hiszen türelemmel, szeretettel, odafigyeléssel a problémát meg lehet oldani! Ehhez kívánok Önnek kitartást!
Tisztelettel:

Márkusné Vörös Ibolya
2016-02-18 16:19:09
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja