SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Nováky Rita


Nováky Rita
Szülésznő

Munkahelyem: a Kútvölgyi Kórház szülészete

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.szuleszno.hu

Témakörök

összes téma      hasfájás     hcg szint     missed ab     streptococcus     vesemedence tágulat  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kiságy, komód tisztítása és fertõtlenítése

Kedves Rita!

Lehet ezt a kérdést nem Önnek kellene feltennem, de biztos vagyok benne, hogy tud segíteni. Olvastam a bemutatkozását, és láttam, hogy 4 gyermeke is van. Érdeklődnék, hogy mivel érdemes áttörölni a baba kiságyat, komódot. A kiságyat használtan vettük, a komód pedig teljesen új.
Szabad hypoval, vagy ecetes víz, vagy mosogatószeres víz, vagy mégis mivel? Mert hát akárhogy is nézem, csak használt az a kiságy. Jó mondjuk egy bútort is ugyanúgy összefogdosnak. És akkor ott van még a többi dolog, pl. kiskád, pelenkázó... Tudom, hogy az se jó ha minden steril, de hát legelső alkalommal gondolom csak jó ezeket lefertőtleníteni. Kérem ajánljon nekem valamilyen terméket. Köszönettel.
Kedves Kismama,
sajnos, nem vagyok ezekben a kérdésekben nagy szakértő. Szerintem bármilyen semleges mosószer jó erre, hiszen a baba nem fogja nyalogatni. A hipót túl erősnek találom. Szerintem a mosószeres viz vagy az ecetes pont elég lehet.
A kiskádat is elég jó alaposan kimosni.
Esetleg a védőnődet is megkérdezheted.ezekről.
Nekem négy gyerekem van, de valahogy nem emlékszem, hogy hogyan csináltam. Feltételezem, hogy csak átmostam őket mosogatószeres vízzel.
Elnézést kérek a késedelmes válaszért, valahol elmaradt a leveleim közül, most kaptam meg újra.
Szeretettel: Nováky Rita perinatális szaktanácsadó, szülésznő

Nováky Rita
2015-12-14 21:41:57
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja