SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szopper Zsófia


Szopper Zsófia
Pénzügyi tanácsadó, magánpénzügy szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/387-25-42
E-mail: zsofia.szopper@gmail.com
Honlap: http://penzugyitanacsadas.com/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

hitelfelvétel khr listásként

Tisztelt Szopper Zsófia!

Kérem, hogy segítsen engem és családomat véleményével, tanácsával. 2,5 éves kislányommal és élettársammal élünk együtt egy kis lakásban, ami az enyém. Élettársam még kapcsolatunk kezdete előtt nagyobb adósságot halmozott fel, maga sem tudta, hogy pontosan mennyit. 4-6 millió forintot kellene előteremtenünk, hogy a késedelmi és büntetőkamatokkal terhelt, tarthatatlan forint- és devizahiteleit kifizethessük és ne tudják őt/minket a faktorcégek még gátlástalanabbul kiforgatni a keresetéből. Én csak családi pótlékot és gyest kapok. Élettársam keresetéből havi letiltása/végrehajtás is van, a maradékból fizetjük a többi faktorcéget, rezsit, stb... Bevételünk a hitelek és a rezsi levonása után kb. havi nettó 140.000 Ft plusz családi pótlék plusz gyes, azaz havi nettó 170-180.000 Ft összesen hármunknak. Élettársam természetesen rajta van a KHR listán, nem kap hitelt. Én a kisgyerek mellett itthon vagyok, nem dolgozom, pláne nem 8-10 órában naponta.
Hogyan tudnánk hitelhez, kölcsönhöz jutni és végre megszabadulni az uzsorakölcsönöktől? Mit tanácsolna, hogyan tudunk ebből a helyzetből kiszabadulni, anélkül hogy a családunk erre rámenne és szétszakadna?

Köszönöm szépen válaszát!
Tisztelt Hölgyem!

Ebben az esetben egy alapos havi kiadási elemzést lenne célszerű elvégezni. Sokszor egészen addig elmenni, hogy milyen tv előfizetéssel rendelkezünk. Érdemes átnézni a hiteleket is. Sajnos ebben az esetben már sok mindent nem lehet tenni, mert végrahajtási fázisban vannak a korábban felvett összegek.
Érdemes lehet még egyeztetni a végrehjtókkal, sokszor meg lehet állapodni velük.
Elvileg ha van egy tehermentes ingatlan, akkor ebbe az irányba lehet még tapogatozni.
Bennem felmerül azonban egy kérdés: valóban képes lenne ekkora áldozatot hozni a párjáért, aki még Ön előtt ilyen adósságokat halmozott fel? Bizonyíthatóan nem együttélésük alatt keletkezett a tartozás. Nyilván ez nem pénzügyi kérdés, hanem elsősorban morális. Én ezt a kérdést nem válaszolhatom meg Ön helyett.
Ami még felmerült bennem: a gyermek most 2,5 éves. Mi lesz akkor ha betölti a 3. életévét? Újra munkába áll? Mennyivel fog változni az anyagi helyzetük?
Ha bármi kérdés továbbiakban felmerül Önben keressen bizalommal!

Szopper Zsófia
2019-12-12 13:40:37
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja