Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 8 tojás
- 6 ek porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
A túrókrémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 1 citrom héja
- 1 marék mazsola
A narancsos krémhez:
- 5 dl Fanta
- 1,5 cs vaníliás puding
- 1 ek cukor
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal, kanalanként, majd a sütőporos lisztet. Viszonylag folyékony tésztát kapunk. Sütőben készre sütjük.
A túrókrémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Lehet egész homogénné keverni - én szeretem, ha kicsit rusztikusabb, darabosabb.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a Fantával. A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a még langyos Fantás pudingot. Pár órára hűtőbe tesszük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.