Hozzávalók:
- 1 bögre víz
- 5 ek. kakaópor
- 2,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 2 csapott ek. szódabikarbóna
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 tábla keserű csoki (60-70%)
- mandula aroma
- ¼ narancs leve
- 2 tábla fehér csokoládé
- 6 dl tejszín
A sütés előtti nap a tejszínt felmelegítjük (nem forralom!) a fehér csokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük.
A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot és összeforgatjuk a vízzel.
Beletesszük a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurtot, végül beleforgatjuk az összetört csokit is.
26 cm-es tortaformában, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, mielőtt kettévágnánk.
A trüffelkrémhez a lehűtött csokis tejszínt keményre verjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortalapokat, tetszés szerint díszítjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.