Hozzávalók:
- 1 cs. babapiskóta
- fél kg túró
- 4 dl tejszín
- 2 cs. gesztenyemassza
- barnacukor
- 1 cs. zselatin
- 1 citrom
- vanília
- 1 ananász
- vaj
- fahéj
Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk. Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk. A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét. A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.
A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.
Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.