Hozzávalók:
- ½ kg túró
- 10 dkg búzadara
- 2 tojás
- pici só
- 2-3 dkg barnacukor
- 25 dkg zsemlemorzsa
A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét végül a búzadarát és jó alaposan simára keverjük.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Szárazon tesszük teflon serpenyőbe, hozzászórunk 2 kanál barnacukrot és ropogós karamellesre pirítjuk.
Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!
Ha feljöttek a felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.