Hozzávalók:
- 70-80 dkg bőrös kacsamell
- 15 dkg vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 1 dl bor
- 1 evőkanál barna cukor
- Néhány csepp balzsamecet
- só, bors
1. Forraljuk fel a bort a cukorral és tegyük bele a gyümölcsöket, majd adjunk hozzá néhány csepp balzsamecetet. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
2. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd némi olajat öntsünk az edénybe, és a bőrös felükkel lefelé közepes lángon kezdjük el sütni a melleket. A kisülő zsírral locsolgassuk folyamatosan a kacsát.
3. Ha már teljesen ropogósra sült a bőr, akkor fordítsuk meg a kacsánkat és süssük át a másik oldalát is, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. Időnként bökjük meg fakanállal, ha már kemény, akkor túlsült.
4. Szeleteljük fel a húst, adjuk hozzá a mártást, és tálaljuk krumplipürével.
Kép: Wikipedia