Hozzávalók:
- 30 db babapiskóta
- 300 ml erős kávé
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 375 ml habtejszín (30-32%-os)
- 250 g kristálycukor
- 1 vaníliarúd kikapart magja vagy 2 kupak vanília eszencia vagy 2 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez
- jó minőségű kakaópor
1. Verjük fel a tejszínt, majd óvatosan keverjük össze a habot és a mascarponét a kristálycukorral és a vaníliával.
2. A babapiskótákat forgassuk meg megcukrozott kávéban, majd kezdjük el őket sorban lerakni egy tálba. Minden egyes sorra halmozzunk krémet, majd kezdjünk újabb sorba. A legfelső réteg mindig krémes legyen, erre szitáljunk rá cukrozatlan jó minőségű kakaóport.
3. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon.
Kép: Wikipedia