Hozzávalók:
- 70-80 dkg bőrös kacsamell
- 15 dkg vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 1 dl bor
- 1 evőkanál barna cukor
- Néhány csepp balzsamecet
- só, bors
1. Forraljuk fel a bort a cukorral és tegyük bele a gyümölcsöket, majd adjunk hozzá néhány csepp balzsamecetet. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
2. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd némi olajat öntsünk az edénybe, és a bőrös felükkel lefelé közepes lángon kezdjük el sütni a melleket. A kisülő zsírral locsolgassuk folyamatosan a kacsát.
3. Ha már teljesen ropogósra sült a bőr, akkor fordítsuk meg a kacsánkat és süssük át a másik oldalát is, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. Időnként bökjük meg fakanállal, ha már kemény, akkor túlsült.
4. Szeleteljük fel a húst, adjuk hozzá a mártást, és tálaljuk krumplipürével.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: