Hozzávalók:
- 25 dkg bogyósgyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 kupak vanília esszencia
- 1 csomag omlós keksz
1. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliával, majd gőz fölött főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, vigyázva, hogy ne forrjon fel!
2. A gyümölcsöket forraljuk össze, hogy besűrűsödjenek, majd egy szűrőn passzírozzuk át a szószt.
3. Verjük fel a tejszínhabot, és vegyítsük össze az eddig elkészült elemeket.
4. Egy tortaformát béleljünk ki frissentartó fóliával, és öntsük bele a keveréket. A tetejére pedig szórjunk kekszmorzsát. Ha kész, akkor tegyük hűtőbe néhány órára, majd a kekszes felével lefelé tálaljuk ki.
Kép: Wikipedia