Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg bélszín,
- 1 dl olíva olaj,
- 12 dkg bacon,
- 1 szál rozmaring,
- 3 szál kakukkfű,
- 2 szál borsikafű,
- 1 szál oregáno,
- Cayenne bors, fekete bors, só ízlés szerint
A bélszínt lehártyázzuk. Ezek után vagy steak-et vágunk vagy felcsíkozzuk a húst. A fűszereket összekeverjük. Ha a csíkozott verziót választjuk, akkor összeforgatjuk a húst a fűszerekkel. A baconszeleteket függőlegesen a folpackra terítjük, úgy hogy fedjék egymást. A fűszeres húsdarabokat a baconra halmozzuk, majd rúd formában szorosan felcsavarjuk. Hűtőben érleljük. A fóliát eltávolítva, ujjnyi szeleteket vágunk és olíván tetszőlegesen átsütjük.
Chilis saláta:
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 dkg zöld salátamix,
- 1 db chili,
- 2 db mangó,
- gyömbér,
- koriander,
- fehér balzsamecet,
- 1 db lime,
- 2 cl szezámolaj
A megtisztított, és felkockázott mangót kevés szezámolajon megpirítjuk. Egy kevés mézet és egy pici vizet adunk hozzá. Beforraljuk. Vágott chilivel, gyömbérrel, a lime reszelt héjával, korianderrel, sóval és fehér balzsamecettel ízesítjük. Az egészet a hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük, majd a zöld salátához keverve tálaljuk.
Forrás: www.finomania.blogspot.com