Hozzávalók:
- egy csirkemell
- 2 csomag bacon (20 dkg)
- 1 – 1,5 kg újkrumpli
- só, bors, sült burgonya fűszer
- trapista és füstölt sajt
- teavaj
- olaj
Baconos csirkemell elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (a sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós). Klopfolni nem kell, mert a szeletek elég vékonyak. A kiterített csirkemell szeletekbe beletesszük a kis kockára vágott trapista és füstölt sajtot, majd feltekerjük a mellet, utána körültekerjük baconnal az egész feltekert csirkemellet a két végét pedig megtűzzük fogpiszkálóval. Tepsibe helyezzük, letakarjuk alufóliával és betesszük a sütőbe. Kb. 20 - 30 percig 4-es 5-ös fokozaton sütjük, majd levesszük az alufóliát róla és 6-os fokozaton még sütjük pirosodásig. Mikor levettük az alufóliát már sűrűbben kell nézegetni, nehogy túlsüljön!
Burgonya elkészítése:
Az újkrumplit felvágjuk karikákra. A tepsi aljára öntünk egy kis olajat egy kis vajat darabolunk hozzá és a felszeletelt krumpli egy részét beletesszük. Sózzuk, szórunk rá sült burgonya fűszert és a krumpli tetejére ismét vágunk pár kocka vajat, amire tesszük a következő sor burgonyát, rá fűszereket, vajat, és így rétegezzük, míg el nem fogy a krumpli. Ha elfogyott a krumpli a tetejére is szórunk fűszereket, és ami megmaradt backon a krumpli tetejére tesszük. Ezt is letakarjuk alufóliával és kb. 20 – 30 percig sütjük 6-os fokozaton. Ha már megpuhult a krumpli levesszük az alufóliát róla és még visszatesszük a sütőbe kicsit, hogy az újkrumpli által engedett víz elpárologjon. (Én újkrumpliból csináltam, de szerintem régiből is finom, csak azt előtte félkészre meg kell főzni.)
Savanyúsággal, uborkasalátával vagy zöldsalátával tálaljuk, kinek mi a kedvence. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!