Mint minden ételt, ezt a levest is százféleképpen el lehet készíteni. A saját és családunk ízlését figyelembe véve a fűszereken lehet változtatni. A járvány közepette nagyon egészséges és ízletes fűszereket választottam.
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szelet füstölt szalonna.
- só
- bors
- tárkony
- bazsalikom
- fehér bors
- fekete bors
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kefír
- 2 evőkanál búzaliszt
- 1 teáskanál mustár
- füstölt sajt
Elkészítés
A vöröshagymát vágd ketté, majd pucold meg és szeleteld fel vékonyra, tedd félre, kicsit sózd meg, így hamarabb megpuhul! Keverd hozzá a megpucolt, reszelt fokhagymát! Addig apró kockákra vágd össze a füstölt szalonnát, ami nagyon pikánssá teszi a levest. Miközben pirul, a zsírt öntsd le róla, amit később felhasználhatsz. A félig megpirult szalonnához tedd hozzá a hagymát, kis lángon főzd fedő alatt. Időt nyersz, ha a füstölt sajtot a tányérokba lereszeled és külön tányérba összekevered a lisztet a tejföllel, kefirrel, mustárral. Miután a hagyma megpuhult, de még roppanós, nagy lángon karamellizálod, így kissé édeskés ízt kölcsönöz. Pár percig kavargasd, így nem fog odakozmálni. Felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, ha nem szeretes sűrűn önthetsz hozzá több vizet, majd fűszerezed. Miután a levesed forró, vegyél ki egy merőkanalat belőle, öntsd hozzá a lisztes habaráshoz, és alaposan keverd csomómentesre! Lassan öntsd a leveshez és kevergesd. Forralj rajta egyet, majd fogyaszthatjátok az igazán ízletes, egészséges ételt. A levesnek a tetejére is érdemes szórni a reszelt sajtból!
Jó étvágyat!