Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kk. kakaó
Puding:
4 dl tej
4 db tojássárga
2 tk. keményítő
1 db vanília
1/2 dl rum
2 ek. cukor a pudinghoz 1 ek. a sziruphoz
5 dkg aszalt szilva
3 dkg dió
Az alapanyagokból piskótatésztát keverünk, a negyedét külön, kakaóval színezzük, amivel mintát rajzolunk a vékony piskóta lapba.
A megsült lapot akkora csíkokra vágjuk, hogy csészét vagy pudingformát körbe ki tudjuk bélelni.
Pirított és hántolt diót, vágott aszalt szilvát rumos gyenge szirupban felfőzünk. A sziruppal meglocsoljuk a piskótalapokat, és a formákat kibéleljük.
A tojások sárgájából, keményítőből, tejből az ízesítőkkel vízgőzön pudingot főzünk. Hozzákeverjük a felfőzött diót és szilvát. A formába kanalazzuk, hűtőbe tesszük.
A formából kiborítva tálaljuk.
Forrás: www.finomania.blogspot.com