A bundáskenyeret gondolom nem kell bemutatnom senkinek, hiszen biztos vagyok benne, hogy minden családnak az asztalára kerül olykor-olykor. A palacsintakenyeret, ehhez hasonlóan kell elkészíteni, néhány különbséggel csupán.
Hozzávalók 6-8 darab kisméretű kenyérhez:
- 6-8 db kenyérszelet,
- 4 dl víz,
- 5 evőkanál liszt,
- 3-4 teáskanál cukor,
- ( 1 teáskanál fahéj, ha szeretjük),
- csipet só,
- 1 tojás,
- kevés olaj, vagy margarin a sütéshez,
- ízesítésnek lekvár, csoki, mogyorókrém, stb.
Első lépésként kevés adag, sűrű palacsintatésztát készítünk. Ahány ház, annyi szokás, ezért csinálhatjuk a megszokott módszereinkkel is. Én az egyszerű tészta recepttel szoktam csinálni. A tojást összekeverem a cukorral, sóval, (fahéjjal), majd felöntöm annyi vízzel, amennyi tésztát akarok csinálni. A lisztet folyamatosan adagolva, kevergetés mellett öntöm hozzá, amíg a megfelelő sűrűséget el nem érem.
Ezután elővehetjük a kenyérszeleteket és a bundáskenyérnél megszokott módon, mindkét oldalukat a tésztába mártjuk, majd forró zsiradékban, aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, ne áztassuk sokáig a kenyeret, mert szétesik! Lehetőleg teflon sütőt használjunk, kevés olajjal, vagy vajjal, hogy minél kevesebb zsiradékot szívjon magába. Miután megsült, papírtörlőre téve hagyjuk, hogy kicsit lecsurogjon róla a felesleges olaj. Végül, mogyorókrémmel, csokoládé öntettel, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
Jó étvágyat!
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.