A vaníliás kifli nagyon finom kis sütemény, ami szinte hipp-hopp elkészíthető.
Ha váratlan vendég jelentkezik be, mire fogadjuk otthonunkban, már el is készítettük a kifliket.
A hozzávaló általában minden háztartásban megtalálható. A kifli formálása igényel egy kis kézügyességet, de a tészta összeállítása nem. Nem kell gyakran sütögető háziasszonynak lenni az elkészítéséhez.
(A gyerekek kedvence, mert nem kell asztalnál ülve fogyasztani, játék közben is lehet majszolni.)
A tészta hozzávalói: 25-30 db kiflihez
25 dkg rámamargarin
25 dkg túró
2 csomag vanillincukor
csipet só
baracklekvár (tetszés szerint mással is tölthető)
A kiflik cukorba forgatásához szükséges: 2 csomag vanillincukor, 30 dkg porcukor
A lisztet jól elmorzsoljuk a ráma margarinnal, hozzáadjuk a túrót és a vanillincukrot.
Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk. Fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 7-8 cm kockákra, felvágjuk. A kocka közepét kiskanál lekvárral megtöltjük, és kiflit formázunk belőle. Előmelegített sütőbe teszzük (a sütő hőmérséklete 180-200 fok legyen), és szép aranysárgára sütjük (kb 15-20 perc). Ha készen vannak a kiflik, kivesszük a sütőből és még forrón a vanillincukorba forgatjuk. Több napig eláll, ha marad belőle.