Családinet.hu

Családinet Közösségek



Kezdooldal Tagok Fórum Üzenofal Képek
A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Csak a közösség tagjai írhatnak az üzenőfalra!

Üzenetek (1452 db)


ragdoll    04. 29. 11:00

Fokhagymás sült krumplit én még nem ettem, de ezt találtam az elkészítéséről: A héjában főtt burgonyát megpucolom, négybe vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítem. Fokhagymás olajjal megkenem, és óvatosan forgatva egyenletesen szép ropogós pirosra sütöm.
Én speciel ezt a sütőpapír dolgot kihagynám, szerintem anélkül is fincsire sül. :)

Signetta    04. 29. 09:06

Kokipokin és rajtam kívül, ki evett már fokhagymás sült krumplit? : ) A kínai étteremből szoktam venni, de annyira szeretnék itthon is csinálni, mert nagyon ízlik. : ) Nagyon nem figyeltem, de mintha hallottam volna egy főzős műsorba, hogy ha sütöd a krumplit az olajba nyomni kell fokhagymát. Próbáltátok már?

Signetta    04. 29. 08:57

Vicus, köszi a kv-t, és a kv gépet is! :D :D

Signetta    04. 29. 08:57

Na, úgy látom, hogy a nagy többség a külön főzésre szavaz. :D
Radgoll, dzsamiszka = meghatározhatatlan állagú étel. :D Mikor elkészíted és annyira összeáll, hogy nem kajához hasonlít. :D Valami ilyesmit jelet az én tudatomban ez a szó. :D :D

kokuszpok2    04. 29. 08:30

Nincs tésztás topic, addig ide teszem:

fairy írása:
"Tudjátok, én a krumplis tésztát is kissé egyedi módon készítem.:)Mi így szeretjük:

Három közepes fej apróra vágott vöröshagymát tetszés szerinti mennyiségű olajon enyhén megpirítok. Sóval, pirospaprikával, kevés borssal ízesítem. Hozzáadok egy kilogramm teljesen kis kockákra (kb 2x2 cm) vágott főzőburgonyát. Egy kanál ételízesítőt is szórok rá. Az egészet átforgatom, majd felöntöm vízzel és meg-megkevergetve puhára főzöm. Akkor jó, ha a krumpli villával könnyen szétnyomható, és a leve jól besűrűsödött. Fél kiló fodros nagykockát bő sós vízben, pár csepp olajjal (hogy ne tapadjon) "középkeményre" főzök. Leszűrve, még melegen alaposan összekeverem a krumplival. Vigyázat, a krumplit nem kell összetörni előtte! Ha a tészta nem túl puha, a krumpli pedig jól megfőtt, csodásan összeáll, és nagyon finom lesz. Lehet tálalni.
:D
További tippem, azoknak akik szeretik a változatosságot: Mielőtt a burgonyát a hagymához adjuk, belepiríthatunk felkockázott baconszalonnát is. A maradék krumplis tészta pedig hűtőben tárolva, még más- vagy harmadnap is felhasználható ízletes egytálételként, a következőképpen: Kiolajozott nyeles teflonedényben, adagonként a tészta mindkét oldalát lepirítjuk, míg ropogós nem lesz. Vagy tepsiben, csíkokra vágott baconnel lerakva is megsüthetjük. A tepsi (vagy jénai) alját szalonnával kirakjuk, rászedjük a krumplis tésztát, majd újabb réteg szalonnával beborítjuk, és sütőben a szalonna pirulásáig sütjük. A tetejére szalonna helyett reszelt sajtot is szórhatunk, csak vigyázzunk, meg ne égjen.
Jó étvágyat hozzá!:)"

Úristen, de rohadt éhes lettem!!!

kokuszpok2    04. 29. 08:24

krumplis tészta: külön krumpli, külön tészta. ha szétfő a tészta az a gasztronómiában halálos bűn!!!;):D:D:D

A tésztás közösséget bekéne olvasztani ide, de legalább a recepteket bemásolni.... egy krumplis tésztásat már bemásolok, h naprakészek legyünk krumplis tészta ügyben.:D:D:D

ragdoll    04. 28. 14:53

Ja, és köszönöm a kávét a géppel együtt ;)

ragdoll    04. 28. 14:53

Totya, azt reméltem hozol nekem egyet :p ;)
De ha nem, hát nem, akkor átballagok a csehóba :D

Vicusmamesz, természetesen nem kell ugyanannyi ideig főzni a tésztát és a krumplit. Előbb a krumplit teszem fel, aztán kb. 5 perc múlva hozzáteszem a tésztát, és együtt főnek, amíg elkészül.

Signetta, az mi az a dzsamiszkás? ;)
Sejtem, de azért érdekelne... :p

vicusmamesz    04. 28. 11:56

Én külön főzöm. Nem feltétlenül ugyanaz a főzési ideje a tésztának és a krumplinak. Kérdés, hogy a krumpli, vagy a tészta lesz előbb sár állagú? :D
http://www.olcsobbat.hu/static/product_images/400x400/10089/1089834.jpg
Egy egész főzővel kínálom a kávét :)

Signetta    04. 28. 07:27

Totya, hát... : )
Radgoll, én külön főzöm, már csak azért is, mert mikor megtörtem a krumplit, öntök rá olajban dinsztelt hagymát. Erről még nem is hallottam, hogy a krumplival együtt főzik a tésztát. :o Nem lesz dzsamiszkás úgy?
Tegnap kínai levest ettem villával. :D:D:D