SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rejtett zugot találtak a Tommee Tippee itatópoharakban, tele baktériummal és szennyeződéssel - betegséget is okozhat!

Németh Noémi [cikkei] - 2016-03-04
Egy amerikai apuka nem értette, miért beteg állandóan gyermeke. Egészen addig, míg egyszer el nem törte az itatópoharának egyik részét. Nem akart hinni a szemének a sűrű, vastag szennyeződés láttán - ami kitűnő élőhely a baktériumok számára -, melyet a pohárban fedezett fel.
Megdöbbentő fotóit azóta 50.000 ideges szülő osztotta meg a Facebookon.
Rejtett zugot találtak a Tommee Tippee itatópoharakban, tele baktériummal és szennyeződéssel - betegséget is okozhat!

Az apuka fényképei elképesztő gyorsasággal terjedtek szét a Facebookon, hogy így figyelmeztessék a többi szülőt az itatópohár rejtett egészségkárosító hatásaira.

A pohár szétszedése után kettétörték a csöpögésgátló tetőt, így leltek rá a szennyeződésre. Kívülről nem volt látható, se hozzáférhető, így ez a rész sosem volt elmosva - aminek a létezéséről sem tudunk, azt bármilyen gondos szülők is vagyunk, egyértelmű, hogy meg sem tudjuk megtisztítani.


A csöpögésgátló alkatrész

Nem meglepő módon a fotók posztolása után mások is azonnal követték a példát, és sokan ugyanilyen állapotban találták gyermekük poharát - a rémült szülők egymás után csatolták saját fotóikat a poszt alatt.


A Tommee Tippee elnézést kért az eset miatt, és bejelentette, hogy aktívan dolgoznak a megoldáson. Első lépésként készítettek egy ábrát a pohár helyes tisztításáról:


Az itatópohár szétszedése és tisztítása

A cég nyilatkozata szerint amikor tesztelték az üvegeket az általuk meghatározott folyadékokkal (pl. víz), majd a használati utasításban leírtaknak megfelelően tisztították az üveget, akkor minden rendben volt a poharakkal. Szerintük akkor merülhet fel hasonló probléma, ha olyan folyadékot tárolnak benne, amit a gyártók nem javasoltak, mint például sűrű gyümölcslevek, sűrű tejes italok, vagy forró folyadékok.

Sajnos nem csak a Tommee Tippee ivópoharakra vonatkozik a figyelmeztetés. Egy apuka szétszedte a nálunk is kapható Sistema Twist ‘N’ Sip nevű üveget is - és azonnal rájött, miért fáj kislánya gyomra hetek óta.


 

Ezt az üveget úgy tervezték, hogy szétszedhető legyen, de erősen kell feszíteni ahhoz, hogy valóban szétjöjjön. Belső részében szintén felhalmozódhatnak és elszaporodhatnak a baktériumok.

A Sistema szintén azonnali videóval reagált, melyen bemutatják, hogy kell tisztítani az üveget:

Azt javasoljuk, használjatok inkább kevésbé bonyolult szerkezetű poharat és cumit, amit könnyebb tisztíani, a meglévőket pedig feltétlenül szedjétek szét és nézzétek át! A Tommee Tippee által gyártott itatópohár eddig népszerű volt a szülők körében, mivel valóban jól működik benne a csöpögésgátló - ám azt valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy ilyen áron.

Forrás: Tommee Tippee, Facebook - Penny Powell, Craig Beresford

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja