SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bébi-őr-angyal

Héjja Edit [cikkei] - 2011-12-22
Ha most várod babád megszületését és lassan készen vagy a kelengye összeállításával, talán elgondolkodtál azon, vajon kell-e bébiőr?
Ehhez a kérdéshez szeretnénk segítséget nyújtani. Szükséges-e egyáltalán, ha igen mely esetekben?
Bébi-őr-angyal

Tisztázzuk a fogalmat:

Bébiőr:

Az a szerkezet, mely távolsági mikrofonként működik. Tehát elsősorban azoknak ajánljuk, akik messzebb vannak a kicsi ágyától és hallani szeretnék a gyerek hangjait, légvételét, sírását. Sokan most felkapják a fejüket, hogy ha sír a gyerek, akkor úgyis felébred az anya. Igen ez valóban így van, de nagy házban, több szoba távolságból nagyon nagy segítség. Sőt nem csak este. Akkor is segít, ha az anya mosogat, mos, vasal, vagy pihen, olvas (hogy ne csak a munkát említsem) és közben a gyerek alszik, a bébiőr segítségével azonnal meghallja, ha felébred a kicsi.

Továbbá nagyon jól használható kertes házban, amikor a kertben van az édesanya, a kicsi pedig bent alszik.


Nem utolsó sorban a nyaralások, pihenések alkalmával is előnyös a használata. Mivel az alvó gyermeket nem kell őrizni, hanem nyugodtan lemehetsz egyet kávézni, vagy egy esti sétára a parkba a pároddal. S azonnal meghallod, ha a babád felsír. (Sok családbarát szállodában tartanak ilyen készüléket, a szobafoglaláskor érdeklődj!)

A bébiőrök széles választéka jellemző, fontos különbség a hatótávolság: 100 m-300 méterig hat, így fontos, hol szeretnéd használni.

Megbízható márkák a Chicco, Fisher Price, Babymoov, Babay Care márkák. Az áruk többnyire 7.000Ft-25.000Ft.

Mégis el kell gondolkodni, mekkora jelentőséget adsz a bébiőrnek. Az, hogy a baba születése után egy anyának a gyermeke felé fordul a figyelme, az természetes. De soha ne feledd el, hogy van egy férjed is (jó esetben). Ő is imádja a gyereket, de róla sem szabad elfeledkezni. Neki nincs őrzője és sokszor esélye sem, hogy a legkisebb (?) nyöszörgésére is odafigyeljen. Sokszor a felesége, aki jelen esetben inkább anya, még a legnagyobb jelzésére is alig figyel oda. Tehát kérlek, gondolj arra, hogy a baba mellett, a párodra is fordíts figyelmet. Tudom, hogy sok esetben megnyugtató lesz a bébiőr, de azért semmiképpen ne legyen a házasélet megakasztója, megzavarója. Mert ugye könnyű belátni, hogy végre, a nehezen kibontakozó romantikus éjszakán a bébiőr néha akár zavarhat is. Nem kell kikapcsolni, csak a baba mellett meg kell tanulnod a párodra is odafigyelni.

Fotó: GaBaur: Sind so kleine Hände ...

Héjja Edit


Héjja Edit
Gyógypedagógus

A nevelés titkaira és érdekes beszélgetésre vágyó szülőket a mama klubjaimban, az ügyesedni vágyó gyerekeket pedig képesség-fejlesztő csoportjaimba várom.

Elérhetőségeim:
E-mail: ehejja@freemail.hu
Honlap: http://www.szuperszulo.hu/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja