SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orvosi vizsgálatok

Családinet [cikkei] - 2005-11-28
A megszületése után minden csecsemő különböző orvosi vizsgálatokon esik át, ez teljesen normális. Ilyenkor ellenőrzik, hogy megfelelően fejlődik-e, illetve kiszűrik a különböző rendellenességeket.
Orvosi vizsgálatok

Az első év egészséges fejlődése meghatározó egész életünkre, így szükséges, hogy mindenki a legnagyobb gondossággal járjon el. Ugyanakkor a kisbabák sem automaták, nem kell megijedni, ha nem az előírásoknak megfelelően esznek, híznak vagy alszanak.

Kérdezzünk rá a vizsgálatok eredményeire! Nagyon fontos a hallásvizsgálat, mert a hallási problémák korai kiszűrése segít abban, hogy szükség esetén különleges fejlesztéssel megtanítsuk a hallássérült gyereket is jól kommunikálni.

Az első év során az orvos vagy a védőnő:

  • megvizsgálja a csecsemő fejét, szemét, fülét, szívét, tüdejét és más testrészeit
  • megméri a hosszát, súlyát és fejének méretét
  • kérdéseket tesz fel a hallásáról és látásáról
  • kérdez arról, mennyit eszik, hogyan alszik, és hogy viselkedik
  • válaszol a kérdéseinkre

A gyerekek első éveik során védőoltásokat is kapnak, az elsőt már a születésük után a kórházban. A védőoltások gyakran különböző tüneteket, például lázat válthatnak ki, de ez egy-két nap alatt elmúlik. Az orvos vagy a védőnő előzetesen mindezt persze elmondja.



Érdemes naplót vezetni a vizsgálatokról és mindenről, ami a babával történik, így segíthetjük az orvos munkáját, és nem felejtjük el, ha valami fontosat meg akarunk kérdezni. Ne féljünk attól, hogy érdeklődésünkkel "raboljuk az orvos idejét", hiszen mindannyiunknak az a célja, hogy a gyermek egészséges legyen.

Fordította: Galambos Andrea

www.szuleteshete.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja