SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fogadj örökbe!

Családinet [cikkei] - 2009-04-30
Hálás és hűséges barátod lesz, akit megmentesz. De jól gondold meg:
"...egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél..."
(Antoine de Saint-Exupéry)
Fogadj örökbe!

"A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket"

Még a rács mögöttEmberek milliói gondolják ezt négylábú barátaikról. Sajnos vannak olyanok is, akik ha megunták, kidobják hajdani kedvencüket. Autóval elviszik messzi  a házuktól, hogy még véletlenül se találjon haza. Magyarországon elárvult ebek tízezrei kóborolnak éhezve, gyakran kegyetlenül megkínozva. Ha nem kerülnek családhoz, vagy menhelyre, a gyepmesterek elaltatják őket. Egy befogadott kutyánál nincs hálásabb lény a világon. Nagyon sok gyerek szeretné, ha neki is lehetne egy ilyen kedves játszótársa, aki mellett sok hasznos dolgot megtanulhat.   Azt például, hogy felelős valakiért. Egy nála kiszolgáltatottabb lényért, akit etetni kell, és sétáltatni, és gondozni is, hogy ne legyen lompos, loncsos és bozontos. Egy kutyás könyvet biztos nagy kedvvel olvas majd el. Sokat okul majd belőle. Az a rendszeresség pedig, amit játszva megtanul, hasznára lesz majd egész életében. Itt a tavasz. Egy szép, napos hétvégén olykor egy kutyamenhelyre is kirándulhatnak. S ha valamelyik kutyával megbarátkozik a csemetéjük, nagyobb ajándékokat nem is kaphatna a Gyermeknapra.

 

"Az életem célja olyan jó embernek lenni, mint amilyen jónak a kutyám gondol."

Hiszik, vagy sem, úgy is lehetnek gazdája egy kutyának, ha nem tudják befogadni őt az otthonukba. Mert például kicsi a lakás, ahol állatkínzás lenne tartani egy állatot. Vagy olyan az elfoglaltságuk, hogy nem tudnák naponta többször is sétálni vinni, hogy a szükségét végezze. Ilyenkor adódik a virtuális örökbefogadás lehetősége. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy kiválasztanak egy menhelyi kutyát, akit rendszeresen látogatnak, sétáltatnak, szeretgetnek. Hozzájárulnak az étkezési költségeihez, az egészséges tartásához. De vannak, akiknek erre sincs anyagi lehetőségük. Ám, ha pénztárcájuknál nagyobb a szívük, nekik is lehet örökbefogadott kutyusuk. Ők a munkájukkal segíthetnek. Takaríthatnak, javíthatják a ketreceket, csinosíthatják a környezetet, kezük munkája elkél a menhely bővítésében. Természetesen mindezt a helyi munkatársak irányításával, velük együtt tehetik. A munkába már a nagyobbacska gyerekeket is bevonhatják. Így azok játszva tanulhatják meg, mit jelent a gondoskodás, milyen sikerélmény lehet, ha a felnőttekkel dolgozva azonnal látják annak eredményét. És minden alkalommal megtapasztalhatják azt a ritka jó érzést, hogy örökbefogadott kutyájuk milyen kitörő örömmel várja érkezésüket...

(Bayer Ilona)

 www.pedigreeorokbefogadas.hu

Interjú Hegyi Barbarával a kutyákról

 

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja