SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Buli, zene, szórakozás… Figyeljünk a ránk leselkedő veszélyekre is!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága [cikkei] - 2011-12-19
A diszkó és a szórakozás köré számos veszélyhelyzet csoportosul. A szórakozásnál is az a legfontosabb, hogy legyünk tudatosak, ismerjük, hogy milyen veszély és honnan leselkedhet ránk. Ha ezt tudjuk, akkor tehetünk ezek megelőzéséért is.
Buli, zene, szórakozás… Figyeljünk a ránk leselkedő veszélyekre is!

Szervezzük meg programunkat! Kikkel megyünk? Hová szeretnénk menni? Mivel megyünk és jövünk haza a szórakozás helyszínéről? Gondoljunk arra, hogy nem biztonságos egyedül hazamenni éjszaka. A hölgyeknek javasoljuk a konszolidáltabb, nem kihívó öltözéket! Mivel, ha túl szexi ruhában jelennek meg, nem csak annak a tekintetét fogják magunkra vonni, akiét szeretnék, hanem másét is.
 
Amennyiben úgy döntünk, hogy gépkocsival megyünk szórakozni, a gépkocsi vezetője vállalja fel, hogy a kikapcsolódás alkalmával nem fogyaszt alkoholt! A gépkocsival forgalmas, jól kivilágított helyre parkoljunk! Parkolás után az értékeket vegyük magunkhoz, semmit ne hagyjunk a kocsiban!

A ruhatár nem biztonságos! Az értékeinket (pénzünket, telefonunkat, indítókulcsot) tegyük a táskánkba, amit egész este tartsunk magunknál! Ha bulizni megyünk, csak azt vigyük magunkkal, amit feltétlenül szükséges! Akárhol vagyunk, soha ne tegyük a pénztárcánkat, telefonunkat a pultra!

Ne becsüljük le a tolvajokat! Egy profi tolvaj jól öltözött, könnyen a bizalmunkba férkőzik.

A szórakozó helyeken, bárokban, diszkókban egyaránt szokás ismerkedni, idegenekkel szóba elegyedni. Egy-két pohárnyi alkohol után, főleg ha kellemes a társaság, elalszik az óvatosságunk, és elővigyázatlanokká válhatunk. Ha ilyen helyen játékra buzdítanak bennünket, legyen szó kártyáról vagy bármi másról, és pénzbe fogadunk, akkor gyulladjon fel a veszélyt jelző lámpa, hogy szélhámossal van dolgunk! Ilyenkor a pénzünk a tét és a célpont.

Vigyázzunk a drogokkal! Káros hatásaik mellett fogyasztásuk bűncselekmény is!


Visszaélés kábítószerrel

282. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés
a) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben, illetőleg kábítószerfüggő személy felhasználásával,
b) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.

A kábítószerek olyan anyagok, amelyeknek gyártása raktározása, behozatala, kivitele, forgalmazása államilag tiltott, illetve ez csak külön engedély alapján az erre feljogosítottak számára, kizárólag egészségügyi vagy tudományos célra és különösen szigorú ellenőrzés mellett lehetséges.

Közterületen alkoholt fogyasztani tilos! Ezt sokan nem tudják, és mélyen felháborodnak, amikor a rendőr vagy közterület-felügyelő erre figyelmezteti őket! Vegyük tudomásul, hogy a hatósági személynek nincs mérlegelési joga a hivatalból üldözendő szabálysértések és bűncselekmények észlelésekor.

Szórakozásunk alkalmával tartózkodjunk őrizkedjünk a szabálytalanságok elkövetésétől! 

Kérem, fogadja meg tanácsainkat a felhőtlen szórakozás, kikapcsolódás érdekében!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja