SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Céges családi napközi 1.

Dr. Nagy Ágnes [cikkei] - 2012-02-02
Régi dédelgetett vágyunk, hogy valódi segítséget tudjunk nyújtani a munkáltatóknak, kisgyermekes munkavállalóknak egyaránt, a munkahelyeken létrehozható gyermekfelügyeletekkel. Ez a vágy, úgy tűnik, végre valóra válik: megjelent a céges családi napközik létrehozására kiírt pályázat. Addig is, ameddig a pályázat túljut a társadalmi egyeztetésen, bemutatjuk, mi is az a céges csana!
Céges családi napközi 1.

csodacsaladEgyre több cég gondolkodik azon, hogy hogyan segítse kisgyermekes dolgozóit. Egy ésszerű és praktikus megoldás: a gyermekeik részére a munkahelyen belül, vagy annak közelében családi napközit hoz létre.

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a CSR - Társadalmi Felelősségvállalás -  a saját dolgozóik felé is irányulhat! Az egyértelmű, hogy egy, már betanított munkavégzés területén bizonyított munkavállalónak gyermekvállalás után ismét munkát adni olcsóbb, mintha egy kezdőt kellene oktatni, aki lehet, hogy nem is válik be. Egyre több anyuka térne vissza dolgozni szülés után, mert a mai gazdasági helyzetben ők is érzik, hogy luxus 3 évig otthon maradni a gyermekkel. Ma egy család eltartásához mindkét szülőnek dolgoznia kell. És bizony sok közép- vagy felsőfokú végzettségű nő nem szeretné veszni hagyni a szakmájába, karrierjébe fordított tanulást és munkát sem. Szeretnék a családot és a munkát párhuzamosan menedzselni. Ehhez azonban a munkáltató segítsége is szükséges.

Amikor a cégnél felmerül az ötlet, hogy létrehozna a gyerekek részére egy olyan helyet, ahol jól érezhetik magukat egész nap és a szülők is nyugodtak, hogy jó helyen van a csemetéjük, felmerülnek a kérdések is:

  • Mennyibe kerül egy ilyen céges családi napközi létrehozása?
  • Hol lehet ilyet létrehozni?
  • Milyen követelmények vannak?
  • Milyen képzettség kell hozzá? stb.

Mi a Csodacsalád Egyesületnél tudjuk a válaszokat a felmerülő kérdésekre! Ilyen igény esetén is tudunk megoldásokat, lehetőségeket kínálni.

Tény, hogy a családi napközi tőlünk nyugatabbra már évtizedek óta jól működő ellátásicsana forma. A nyugati cégek (főleg nagyvállalatok) legtöbbjében működnek gyermekmegőrzők a cég dolgozóinak gyermekei részére. És a dolgozók nagyon szeretik! A munkáltató pedig azért elégedett, mert így egy boldogabb, nyugodtabb, jobban teljesítő dolgozója van. Ott szeretik a kisgyermekes munkavállalókat, ott fontosak a gyermekek a társadalom minden tagjának! Próbálkozások már idehaza is vannak, de bizonyos érdekkörök ezeket a jó ötleteket - HANGSÚLYOZOM: Tőlünk nyugatabbra már BEVÁLT és ALKALMAZOTT Családi Napközi formákat - szeretnék a szőnyeg alá seperni.

Mi a cégeket, vállalatokat csak bátorítani tudjuk, hogy merjenek belevágni ilyen kezdeményezésbe! Ez NEM céges bölcsőde vagy óvoda! - amiknek a megépítése 80-100 milliónál kezdődik… A CÉGES CSALÁDI NAPKÖZI egy sokkal rugalmasabb, kisebb kapacitású, olcsó lehetőség.


CSODACSALÁD EGYESÜLET - MINDEN, AMI CSALÁDI NAPKÖZI!

Trubjanszky Csilla
céges családi napközi koordinátor
Csodacsalád Egyesület
cegescsana@csodacsalad.hu
+36204373288

Céges családi napközi 2.
Céges családi napközi 3. - Nők-Munka-Karrier-Gyerek?

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja