SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Duatlon Eb legidősebb versenyzője, a 83 éves Feri bácsi aranyra tör!

Családinet [cikkei] - 2009-05-21
A jó légzéstechnika, jóga és ház körüli fizikai munka- ez a titok Csamangó Ferenc, a 83 éves, a mai napig aktív sportoló szerint, aki a hétvégén Budapesten, a Lágymányosi-öbölben megrendezésre kerülő Duatlon Európa-bajnokságra készül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a dobogó tetejére állhasson!
A Duatlon Eb legidősebb versenyzője, a 83 éves Feri bácsi aranyra tör!

Az esemény egyediségét nem csak a helyszínül szolgáló Lágymányosi-öböl területén felépült legmodernebb zöldövezeti városrész adja, hanem maga a verseny is eltér a szokványos kontinens viadaloktól abban, hogy a nemzetközi profi mezőny mellett a szabadidősport amatőr versenyzői is rajthoz állhatnak az „Age Group” korosztályos futamokon.

Csamangó Ferenc, az Eb legidősebb versenyzője 70 éve sportol, összesen 20 féle sportágban próbálta ki tudását: vitorlázó repülés, sakk, kerékpár, evezés, korcsolya, tájékozódási futás és atlétika, íjászat, turul stb. Legjobb eredményét két éve a győri Duatlon Vb-n szerezte, ahol ezüstérmes lett: „Lehettem volna aranyérmes is, de a kerékpár depóban egyszerűen nem merték elhinni, hogy már teljesítettem a távot. Így a jelenlegi célom nem lehet más, mint legalább a dobogó, de annak is a legfelső fokát szeretném elérni.”

Az amatőr sportolók az Eb-t megelőzően megrendezésre kerülő kvalifikációs versenyeken szerezhettek indulási jogot az Eb-re. A szervező Magyar Triatlon Szövetség, a Duatlon Eb-t egyben a 2010-ben ugyanezen a helyszínen megrendezésre kerülő Triatlon Világbajnokság tesztversenyeként is jegyzi. Ez bizony dupla felelősséget jelent minden érintett számára. Annál is inkább, mert az ausztráloknak, akik már most 430-an „jelentkeztek be”,  egy teljes szállodát kellett lefoglalni a vb idejére, míg az angolok már most 200 főt „prognosztizáltak”. Dr. Drommer Gyula, az SZB tagja számításai szerint mintegy háromezer vendégre számíthatunk majd, akik csak szállásra és étkezésre 7-800 millió forintot „hozhatnak” Budapestnek.

Csamangó Ferenc felkészülése sajnos nem volt zavartalan: „Ilyen korban azért az embert könnyebben érik el a sérülések, de most a hét közepéig még növelem az edzésadagokat, majd pihenek a verseny előtt. Nagyon fontosnak tartom a jó légzéstechnikát, amely segíti a szervezet megfelelő oxigénellátottságát, ezért minden reggel jóga gyakorlatokat végzek, később futok, vagy kerékpározok, ház körüli fizikai munkát végzek.”



A Lágymányos déli részénél induló, mintegy másfél kilométer hosszan a Dunába nyúló földnyelv a főváros egyik elfeledett, rejtett tartaléka volt mindeddig.

Hagyományteremtő szándékkal adtak helyszínt az Öböl Kft tulajdonosai a Duatlon Eb-nek. Bruno Machado, a kft ügyvezetője elmondta: “Az általunk képviselt terület nemcsak ingatlanfejlesztés. Az elképzelésünk az volt, hogy egy új városrészt építünk fel ide a Duna egyik legkarakteresebb öblébe, a Lágymányosi Öbölbe. Egész évben szervezünk különböző eseményeket, de a legkülönlegesebb mindenképpen a Duatlon Európa-bajnokság és jövőre a Triatlon Világbajnokság lesz.”

Az idén 20. születésnapját ünneplő Magyar Triatlon Szövetség és a helyszínt adó, Lágymányosi Öböl üzemeltetője, az Öböl XI. Kft örömmel hív meg minden amatőr sportolót, hogy küzdjön meg az Európa-bajnoki címért, és minden sportszerető lakost, hogy szurkoljon és töltsön el egy kellemes hétvégét az Öbölben!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja