SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt van az Ősz, itt van újra!

Hidegh Sándor [cikkei] - 2009-10-06
Ha másképp nem tűnt volna fel, akkor reggel az utcára kinézve, az alacsonyan repülő, csoportokba verődött iskolások szomorú hada a szép idő ellenére is bizonyítja, hogy biz' a nyárutó után hamarosan bekövetkezik az éltesebb hölgyek nyara, majd előbb-utóbb a randa tél is!
Itt van az Ősz, itt van újra!

Az idő változásával életmódunkon is változtatni kell.

A nagy nyári dőzsi-bőzsi helyett kicsit visszafogva a gyeplőt, inkább kibújván barlangunkból, próbáljunk meg, mind testileg, mind szellemileg feltöltődni!

Ha lehetséges naponta tegyünk rövidebb-hosszabb sétákat, amihez ha nincs más partnerünk, akkor a legjobb társ egy „gyalogszőrös”, mert az - ha esik, ha fúj - naponta háromszor-négyszer még a leglustább tulajt is kirángatja a lakásból és egyszer-kétszer körülhúzza a környéken. Máris sikerült több hasznos dolgot véghezvinni: séta, állatok iránti szeretet és az sem megvetendő - különösen a magányosoknak - hogy az utcán meg-megállva a ”kollégák” gazdáival ha másról nem is, de kutyadolgokról jóízűt cseverészhetünk.

A bátrabbak, még a drót-szamárra is felpattanhatnak, de csak valahol a külső kerületekben, mert benn a városban - ha nem gázolja el valami ámokfutó - akkor előbb-utóbb úgyis szilikózist kap.

Étkezésünkbe iktassunk be minél több zöldséget, gyümölcsöt, rostos eledeleket, nem csak azért, hogy energiával telítődjünk fel, hanem esetleg egy-két kilócskától is megszabadulhatunk .


Ha valakit komolyan érdekel, azért fogyni csak szakember segítségével lehet, mert esetleg valamelyik "tuti fogyókúra", (nem beszélve  a csak most  és itt kapható  és ma  teljesen biztos és minimum az eszkimók által ajánlott táplálék-kiegészítő csodaszerről) a jobbik esetben nem árt, használata meg erősen kétséges.

Ha valaki szereti, el lehet menni valamelyik gyógyfürdőbe áztatni a vén csontokat, de előtte nem árt megkérdezni a háziorvost, hogy nyavalyáink mellett ajánlja-e egyáltalán az általunk kitalált élményfürdő meglátogatását.

Azért a földi javak mellet ne feledjük el elménk karbantartását sem, olvassunk minél többet, az írott- és elektronikus sajtóban, amennyiben módunk van rá, járjunk múzeumba, színházba, nézzünk mozit, TV-t, egyszóval emberekkel, emberek közé (esetleg belépvén valamilyen klubba).

Ha bezárkózunk - megsértődve az egész világra - a magunk köré épített falak közé, akkor előbb utóbb sikeresen eljutunk a teljes depresszióig, elhülyülésig.

Soha ne feledjük: az öregség az nem betegség, hanem sajnos egy állapot.
Amit olyanként tudunk megélni, amilyennek magunk csináljuk.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja