SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Örökbefogadásra buzdít a Rex Alapítvány - augusztus 16. a Hontalan Állatok Világnapja

Családinet [cikkei] - 2023-08-15
Az állatvédő szervezetek munkája az év minden napján az állatok mentéséről, a felelőtlen állattartásból adódó problémák megoldásáról szól. Augusztus 16-án azonban világszerte megemlékeznek a gazdátlan, elhagyott, árva állatokról, felhívva erre a problémakörre az emberek figyelmét. A túlszaporodás, a menhelyek túlzsúfoltsága, az állatbántalmazások különböző formája nem csak Magyarország sajátsága. A világnapot egy nemzetközi szervezet, az International Society for Animal Rights (ISAR) kezdeményezésére 1992 óta ünneplik - hívja fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány.
Örökbefogadásra buzdít a Rex Alapítvány - augusztus 16. a Hontalan Állatok Világnapja

A Rex Kutyaotthon Alapítvány élenjár a felelős állattartás népszerűsítésében. Három évtizedes tevékenysége során számos szemléletformáló programot szervezett bízva abban, hogy a felnövekvő nemzedék oktatásával hosszú távon javítható hazánkban az állatvédelmi kultúra színvonala.

Bár hisznek az összefogás és a szemléletformálás erejében, ennek eredménye évek, évtizedek elteltével látható csak. Optimizmusuk bizonyítéka, hogy megkezdték az ország első állatvédelmi oktatóközpontjának, a Felelős Állattartás Házának (FÁH) megépítését is.

Magyarországon nemzetközi viszonylatban is rengeteg házikedvencet tartanak, legnépszerűbbek a kutyák és a macskák. Az állami eb adatbázis adatai szerint körülbelül 1,1 millió egyedileg jelölt, érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutya él gazdával, azonban az ebrendészeti telepeken, menhelyeken és ideiglenes befogadóknál további tízezres nagyságrendben találhatók gazdátlan állatok.

Az okok több mindenre is visszavezethetők. Az ivartalanítás még mindig nem általánosan elfogadott, a kutyaszaporítók által „gyártott kutyákra” sajnos igény mutatkozik, a felelőtlen állattartás következményeivel naponta találkozunk.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány pont ezekre a problémákra és tévhitekre és a felelős állattartás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Augusztus 16-án, a Hontalan Állatok Világnapján éppen ezért 10-15 óra között, óránként ingyenes körbevezetéseket tartanak, ahol az érdeklődők megismerhetik az Állatsziget lakóit, a gazdára váró állatokat, és szaktanácsot kaphatnak a felelős örökbefogadással és az állattartással kapcsolatban. Ráadásul, a világnap alkalmából, aki augusztus 14 és 21-e között fogad tőlünk örökbe kutyát, egy havi bérletet kap a Rex Kutyasuliba.

Aki örökbefogad egy állatot, két életet is megment, hiszen felszabadul egy hely egy másik állat számára, többek között ezért is buzdítjuk a jóérzésű állatbarátokat az örökbefogadásra.

A sok szomorú tapasztalat mellett azonban meg kell említeni azokat az állatbarát, önzetlen segítőket, akik akár önkéntes munkájukkal, akár tárgyi vagy anyagi támogatásukkal segítik a civil állatmentőket, hogy lehetőségeikhez képest minél többet tudjanak tenni a gazdátlan állatok helyzetének javításáért.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány aktuális eseményeiről, programjairól tájékozódjon a rex.hu weboldalon!

Nyitókép: Facebook / Hontalan Állatok Világnapja

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja