SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Aloe Vera, az életelixír

Singola Edit [cikkei] - 2008-11-14
Az Aloe Vera napjainkban az egészségügy és a kozmetikai ipar széles körben alkalmazott növényévé vált. Külsőleg és belsőleg történő felhasználásával segít az egészség és a szépség megőrzésében, helyreállításában. Az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumának számított.
Aloe Vera, az életelixír
„Négy növény nélkülözhetetlen az ember egészségéhez: a búza, a szőlő, az olíva és az Aloé. Az első táplálja, a második felemeli szellemét, a harmadik harmóniát biztosít a számára, a negyedik pedig gyógyítja.”
                                                                        /Columbus/

Jelenleg a gyógynövények reneszánszukat élik. Sokan azt mondják, ami mindenre jó, valójában nem használható semmire. Az Aloe Vera megannyi bajra alkalmazható, de természetesen nem csodaszer. Otthonunkban tarthatunk egy-egy cserép dekoratív Aloe Verát, és ha szükséges, könnyen hasznát vehetjük, a leveléből kipréselt nedvet azonnal gyógyírként hasznosíthatjuk, mert tetőtől-talpig, külsőleg-belsőleg felhasználható.
Jótékony hatását közel 240 féle összetevőjének köszönhetjük. Tartalmaz például A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-, C-, E-vitamint, Vasat, Nátriumot, Magnéziumot, Cinket, esszenciális aminosavakat, enzimeket. Ezek a komponensek többek között jótékony hatással vannak a bőrre, hajra, javítják a látást, szabályozzák az anyagcserét és a cukorszintet, gyorsítják a gyógyulási folyamatokat, de a betegségek kialakulását úgyszintén akadályozzák.
 Az Aloe Vera a liliomfélék családjába tartozik. A növény belső húsának gélszerű anyaga a legértékesebb, ezt veszik igénybe a különböző termékek előállításához, de hatásos a levél szárított formában egyaránt. A növény azért is számít kuriózumnak, mert a nyolc esszenciális aminosavból, amelyet az emberi  szervezet nem tud előállítani, hetet tartalmaz, a tizennégy szekunder aminosavból tizenegyet.

Az öt legfontosabb terület a következő, ahol az Aloe Vera mindenképp jótékony:

Fertőzések megelőzése, fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés
Az emberi szövetek legmélyéig behatol
Serkenti a sejtnövekedést, akár hat-nyolcszor gyorsabban fejlődhetnek az új sejtek
Méregtelenítés, a szervezet tisztítása, a bélbolyhok regenerálása
Immun- és idegrendszer erősítése, fájdalomcsillapítás

Ezekhez a területekhez kapcsolódó problémák nagyon sok embert érintenek, ezért érdemes kipróbálni, példaként néhány felhasználási javaslat: égési sérülések, vágás, horzsolás, rovarcsípés, fekély, felfekvés, herpesz, ekcéma, fogínygyulladás, torokgyulladás, fülfájás, ízületi bántalmak, köszvény, lumbágó, árpa, kötőhártyagyulladás, álmatlanság, fejfájás, vérszegénység, allergia, pikkelysömör, érelmeszesedés kezelésére.

Az Aloe Vera készítmények leginkább étrendkiegészítőként, méregtelenítőként, fogyókúrás, bőrápoló és kozmetikai, higiéniai és aromaterápiás termékként kerülnek forgalomba. Ezek a cikkek azért nélkülözhetetlenek, mert az egészségünk a legfőbb értékünk, amelyet igyekeznünk kell megóvni, vagy a már meglévő bajt orvosolni lehetőleg természetes alapanyagú gyógyító szerekkel.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja