SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turiyam: Szívmágnes 2.

Knolmár Marica [cikkei] - 2009-02-26
Van, hogy a szeretet által mély nyugalmat élünk meg, de megéljük általa a nyugtalanságot, az aggodalmat, félelmet is. Sokszor megéljük azt, hogy nem tudunk szeretni és többekkel előfordul, hogy hamar kiszeretnek, ha a másik nem úgy viselkedik, nem úgy csinálja, ahogyan azt szeretnék.
Turiyam: Szívmágnes 2.


Ha a tükröt össze is törjük, magunk elől hova menekülnénk?!

Szeretet
A külső út
Van, hogy a szeretet által mély nyugalmat élünk meg, de megéljük általa a nyugtalanságot, az aggodalmat, félelmet is. Sokszor megéljük azt, hogy nem tudunk szeretni és többekkel előfordul, hogy hamar kiszeretnek, ha a másik nem úgy viselkedik, nem úgy csinálja, ahogyan azt szeretnék. Azt szeretnénk, hogy a szeretet életünk kísérőjévé váljon, hogy általa kiszabadulhassunk a negativitás hullámvölgyeinek csapdáiból.

Belső út
A szeretettel együtt a szívünket is mélyen érzezzük, hiszen amikor hangoltak vagyunk, akkor megérint a természetünk és megéljük a szív harmóniáját, szeretetét, a békét, amit felénk sugároz. Ekkor feloldódunk a nyugalom forrásánál, de ha ebből kizökkenünk és ez gyakran megtörténik, akkor elveszítjük ezt a kapcsolatot és zaklatottá, feszültté, idegessé, türelmetlenné válunk.
Az együttérzés, az önzetlenség erejében nem vagyunk megosztóak, így nem minősítjük sem a másik embert, sem a helyzetet, amiben vagyunk. Nem okoljuk a másikat és a világot a velünk történt kellemetlenségekért, így szenvedésünk átalakul. Mert ugye a legtöbbször akkor is szenvedünk, ha szeretünk és akkor is ha nem. Mindig van valamilyen hiányunk, s ezeket a hiányokat betölteni kívánjuk egy másik emberrel, egy tevékenységgel, locsogással, fecsegéssel, evéssel, mindig valami olyasmivel, amitől várunk valami jót, jobbat, többet, ami felvidít bennünket, boldogságot okoz nekünk. Ha a múlandó, külső értékektől várjuk, hogy nekünk jó legyen, ha elvárunk, akkor csalódunk és konfliktusba kerülünk.


Amit keresünk az törékeny, nagyon finom, rendkívül finom, éppen ezért csupán engednünk kell azt, hogy jelen lehessen, hiszen itt van velünk és mindig is itt volt, csak mi eltávolodtunk tőle, megfeledkeztünk róla.
Mélyebb tudatosságunkat hívjuk meg, hogy mélyebbre menjünk önmagunk felé.
Így kerülünk közelebb a létezéshez és eképpen teljesedik az életünk, így vesszük észre azokat az apró csodákat, amelyeket mindannyian vágyunk: a szeretet virágait, a mindennapok dzsungelében.

(Eredeti cím: Turiyam:Szívmágnes 2.- az írás a Turiyam tanításai közül való és készülő könyvének része, így egészben, vagy részben fehasználni, idézni belőle csak az erre való hivatkozással lehetséges és csak így!)

A Turiyam blogja
Knolmár Marica

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja