SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turiyam Wellness: Negyvenen túl a harmóniáért

Knolmár Marica [cikkei] - 2009-06-16
Még negyvenen túl is nehéz elfogadni a körülményeket és az embereket olyannak amilyenek, hiszen könnyen megesik, hogy valami, vagy valaki miatt felmegy a pumpa. Ekkor a legnehezebb a számolás bölcsességére hagyatkozni, de ha mégis sikerül, lehet, hogy egy későbbi időpontban robban a düh, a harag bombája, amit aztán megbánunk. Csináljuk másként a Turiyammal!
Turiyam Wellness: Negyvenen túl a harmóniáért

Negyvenen túl a harmóniáért

  1. Harmónia, egészség, szerető párkapcsolat, szerelem, gyermek, a család. Ez a legfőbb irányultságunk és tudjuk, hogy ez nem könnyű. Túl vagyunk számos kihíváson, az élet próbáin és bátrabban merjük látni azt, hogy nem vagyunk szentek, nem vagyunk hibátlanok, csupán emberek, nők, asszonyok, anyák. A harmoniáért való első lépéseink között legyen ez: lassítsunk, oldódjunk, lazuljunk el és ezt bármikor megtehetjük.
  2. Istenről nem sokat tudhatunk, mégis érdemes elgondolkodni azon, mennyire eltávolodott a mai ember mindattól, ami valódi, vagyis természetes. Természetes az, ahogy egy virág tündököl a réten, ahogy felkel a nap és fúj a szél, ahogy a Mindenség lüktet. "Segíts Istenen, hogy ő is megsegítsen" - mondja a szufi. Modern életmódunk kizárja ugyan Istent, de ebből a mondásból bizony sokat tanulhatunk. Érdemes ezen elgondolkodnunk.
  3. Vágyunk az öszhangra, de hogy ez mit jelent, tisztáznunk kell magunkkal, hiszen ez nem az állandóan és mindig jó érzés lebegése, nem eufória, nem a tompaság és nem a kényelem, de annál inkább egy éberebb, teljesebb élet.
  4. Negyvenen túl is kielégítő partnerkapcsolatra vágyunk. Tapasztaljuk, hogy sok a válás, a veszekedések. A mai életmód könnyű szabadságot hirdet. Mégis a legtöbben szeretetlenséget élnek meg és ezzel együtt csalódást, fájdalmat. Szeretetre vágyunk, arra, hogy szeressenek. Hát szeressünk és tartsuk szem előtt, hogy a szeretet elbírja egy másik ember kellemetlenségeit is. Mert amit szeretetnek hiszünk tévesen, azok csupán emóciók, melyek mint a kámfor, elillannak egy idő után és ettől bizony, szenvedünk. A szeretet marad. A szeretet örök.
  5. Ismerjük a sérelmeket, haragot, dühöt, szomorúságot, a magánytól és az egyedülléttől való félelmet és a legtöbben nem tudják, mit csináljanak ezzel. Így szenvedővé válnak és a múltra tapadnak, okokat kutatnak, okolják a körülményeket és másokat, elemezgetnek, válnak, költöznek egy jobb reményében. Ez egy végtelen és értelmetlen küzdelem, amiben furcsa, de még jól is érezhetik magukat és azt mondják: "jól vagyok". Biztos?
  6. Arra vársz, hogy szeressenek, vagy gondoltál már arra, hogy szeretővé (ez most nem szex!) válj? Tudod, minden asszony felismerheti belső konyhája birodalmát, ahol fűszerezhet, sózhat és ízesíthet, hogy jobbat, ünnepit, esszenciálisabbat tehessen a világ asztalára. Szeretővé válni pedig e belső birodalomban lévő átalakulást jelent. A Turiyam ide hív.
  7. Emberi értékeink elveszni látszanak ugyan a modern élet sűrűjében, de ez csak a látszat, hiszen az örök az nem vész el, nem veszhet el! A harmónia a nehézségekkel együtt harmónia.

( Eredeti cím: Turiyam Wellness: Negyvenen túl a harmóniáért - az írás a Turiyam tanításai közül való és a szerző készülő könyvének része, így egészben, vagy részben fehasználni, idézni belőle csak az erre való hivatkozással lehetséges és csak így! )

Blog
Életkérdések tanácsadás: maria@turiyam.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja