SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A mágikus korall

Németh Ági [cikkei] - 2004-08-01
A korall egy nemes kő, növény vagy egy állatka, vitatott kérdés a mai napig, de egy biztos: mágikus erővel bír.

 A mágikus korall

A tengerparti üdülőhelyeknek elengedhetetlen viselete a csodálatos korall ékszer. Ez a nemes kő nem csak ékszer, mely viselőjét még vonzóbbá teszi, hanem mágikus erővel is bír. A korall az egyik legrégibb nemes kövek egyike. Keletkezéséről számos mítosz kering.

 

A görögök szerint a medúzák véres könnyei. Kleopátra szerint aki korall ékszert visel, annak jó az egészsége és jó a vérkeringése. Ő nagy hódolója volt a korall ékszerek viselésének. Egyiptomban még rovar csípés gyógyítására is alkalmazták. Paracellus azt mondta, hogy aki korall ékszert visel, az mindig tudja, hogy mikor beteg, mert a kő színe változtatásával jelzi a bajt. Ha viselője meggyógyult, visszanyeri a kő az eredeti színét.

 

Egy francia tudós kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a korall nem növény, nem kő, hanem egy tengeri állat. Csoportosan élnek, van férfi és női közösség külön- külön. Minden közösség kiküld a tengerbe egy egyedet, és azok egyesüléséből jön létre  egy újabb telep. 30 nap múlva embriók, majd 10 nap múlva lárvák lesznek.  10 nap múlva újra szétválnak a lányok és a fiú egyedek, hogy új közösséget hozzanak létre.

 

A mediterrán országokban az asszonyok meddőség ellen viselnek korall ékszereket. A japánok a korallokból vértisztító tinktúrát készítenek. Ezen csodálatos ékszerek viselésének az oka nagyon sokoldalú, de biztos, hogy nagyon szépek és dekoratívak. Ha tengerparton nyaralunk, érdemes venni, mert legalább mi is kipróbálhatjuk melyik mítosznak van igaza. Különböző színekben lehet vásárolni, attól függ melyik tenger partján nyaralunk. Óriási a választék; a lazac, a „bikavörös”, a foltos, a rózsaszín, a cseresznye piros színű ékszerek között az egyik szebb mint a másik.

 

Egy- két jó tanács a vásárláshoz:

- mindig nappal próbáljunk ékszert vásárolni, mert így jobban el tudjuk dönteni melyik áll jobban a hajunk színéhez, az egyéniségünkhöz melyik szín áll jobban.

- ne tartsuk zárt dobozban, mert nem tud lélegezni

- vigyázzunk, hogy ne érje víz

- utoljára tegyük fel magunkra minden alkalommal, mert nem szabad, hogy parfüm, vagy dezodor érje                    

 

Viseljük minél többet, és ha hihetünk Paracellus szavainak, akkor jelzi, ha betegek vagyunk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja