SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turbózd fel magad! - egyre több híve van egy új zsírégető diétának

Családinet [cikkei] - 2009-06-09
 [X]

Bár olyan egyszerű lenne, mint a reklámban: az ember kétoldalról megragadja a fölös kilóit, és letolja magáról, mint egy undok nadrágot. Mivel ilyen tényleg csak a reklámokban és a mesében van, keresnünk kell egy biztos módszert. Ilyennek tűnik egy fogyókúra, amely nálunk is egyre népszerűbb: a Turbó diéta gyors eredményt ígér, de az alapelve az, hogy éhezés nélküli zsírégetéssel lehet ledobni a felesleges kilókat.
Turbózd fel magad! - egyre több híve van egy új zsírégető diétának

Van egy dolog, amiről szinte a világ minden egyes fogyókúrás módszere inkább mélyen hallgat: a jo-jó effektus. Pedig ez az, amit valószínűleg mindenki ismer, aki már fogyókúrázott: nagy nehezen három kiló le, utána legalább kétszer annyi fel. Ettől a fordított "eredménytől" persze még inkább elkeseredik a kilók ellen harcba induló, még nagyobb önsanyargatásba kezd, aminek ugyanez lesz a vége, és kezdődik az ördögi kör elölről. Ezért találkozhatunk gyakran olyan esetekkel, amikor valaki a kitűzött álomsúly elérése helyett kövérebb lett, mint valaha.

Napjainkban hódítanak a drasztikus, megvonásos fogyókúrák, minden arról szól, hogy ne együnk. Ráadásul még mindig szilárdan tartja magát a régi beidegződés: aki fogyni akar, az koplal, mert a súlyveszteségért bizony meg kell szenvedni. Szenved is az elkeseredetten fogyni vágyó - egy ideig. Mert az egyre jobban kiéheztetett szervezet hamar riadót fúj, a zsírtartalékokat megpróbálja minél inkább elraktározni, az anyagcserét lelassítja. Egy idő múlva pedig annyira erős éhségérzet keletkezik, hogy képtelenség ellenállni testünk biológiai utasításának: fel kell tölteni a raktárakat! És ez tipikusan az a pillanat, amikor a többség nem alacsony kalóriatartalmú salátát kezd készíteni, hanem valósággal fejest ugrik a hűtőszekrénybe.

A hiba tehát nem a fogyókúrázó akaraterejében van, mint azt sokan, magukat ostorozva hiszik. Egyszerűen életbe lép szervezetünk kódolt védekező mechanizmusa, a tartalékolásra beállt szervezetnek pedig több se kell, a hőn áhított táplálékot az utolsó grammig beépíti. Pont, mint ennél az időszámításunk előtti időkből származó játéknál, a jojó-nál: le és fel, le és fel.

Ezért is akad meg az ember (éhségtől kopogó) szeme egy új diétán, ami már régóta létezik, és Magyarországon egyre nagyobb hírnévnek örvend. Ez a Turbó diéta, ami dr. Markert német orvos nevéhez fűződik. Persze, a "csodaszerekben" megannyiszor csalódott fogyókúrázó érthetően gyanakvással fogadja, amit a már nevében is gyors eredménnyel kecsegtető Turbó diéta ígér: tisztán a zsírpárnák tűnnek el, az izom marad, és eközben nő a teljesítőképesség, a vitalitás, szépül a bőr és csökken a koleszterinszint.

A Turbó is egy alacsony szénhidrát-fogyasztásra épülő diéta, hiszen Dr. Markert a modern kutatásokat alapul véve arra jutott, hogy elsősorban nem a zsírok fogyasztása hizlal és tesz beteggé, hanem a nem megfelelő, finomított szénhidrátoké. A program lényege, hogy a pajzsmirigy optimális működtetésével megtartja az izomfehérjéket, a súly csökkenése pedig kizárólag a testzsírból történik.


A kétkedők talán először akkor kezdik komolyan hinni, hogy beválhat az elsőre túlságosan is szépnek tűnő módszer, amikor kiderül: csodák valóban nincsenek, itt sem lehet büntetlenül enni, viszont - és ez a döntő különbség - nincs éhségérzet. A Turbó - ahogy a neve is mutatja - egy nagyon intenzív diéta, amellyel rövid idő alatt jelentős súlycsökkenést lehet elérni: két ruhaméretnyit fogyást 2 hét alatt. Általában ugyanis 14 napig ajánlott folytatni, de aki nagy súlytól akar megszabadulni, az többször is megismételheti, amíg csak el nem éri az áhított álomsúlyt.

A Turbó tulajdonképpen egy különleges léböjt kúra, amely során csak egy speciális fehérje-enzim italt és folyadékot - ásványvizet, zöldséglevest, teát - vesz magához a fogyókúrázó. Az újdonság igazából abban van, hogy szilárd táplálék megvonása ellenére a fogyni vágyónak nincsenek evésrohamai, sőt, nem is kívánja az ételt. Sok kipróbálója emellett azért dicsérte, mert nagyon egyszerű, nem kell időt tölteni főzőcskézéssel, ráadásul elkerülhető az a buktató, hogy többet eszünk a megengedett mennyiségnél.

A diéta egy alapos béltisztítással indul, amelynek köszönhetően drasztikusan lecsökken az inzulinérték, és máris beindul a zsírégetés. Ettől kezdve minden nap reggel-délben-este csak a vaníliaturmixhoz hasonló italt szabad fogyasztani, ami nem más, mint a fehérje-enzim por sovány tejbe, vízbe vagy zöldséglébe keverve. Rögtön az elején mindenkinek ki kell számolnia a testmagasság alapján, hogy milyen napi adagra van szüksége ahhoz, hogy fokozatosan olvadjanak le a kilók. Ezen kívül már csak arra kell ügyelni, hogy napi két-három liter ásványvizet vagy gyógyteát meg kell inni, ez biztosítja ugyanis, hogy kiürüljön a lebontott testzsír.

A két hét alatt a fehérjepor segítségével fokozatosan lebomlik - a kutatások szerint akár napi 300-600 gramm - testzsír, miközben az izom marad. Természetesen a sikeres Turbó diéta után sem lehet büntetlenül visszatérni korábbi étkezési szokásainkhoz, hiszen logikus, hogy ha ugyanúgy eszünk, mint a fogyókúra előtt, akkor ugyanúgy meghízunk. A Turbó gyakorlatilag átprogramozza a szervezetet, ezért az ideális táplálkozás elveit követő, normál étrend mellett könnyedén tartható a megérdemelten megszerzett álomsúly.

A www.turbodieta.hu weboldalon megtalálható a program részletes leírása, tudományos háttere, és választ kaphatunk minden felmerülő kérdésre, ezenkívül rendelésünket is könnyedén leadhatjuk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja