SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A migrénesek agyának más a szerkezete

Családinet [cikkei] - 2013-08-29
Szerkezeti különbségek mutathatók ki a migrénes betegek és az egészséges emberek agya között - állítja meg egy dán tanulmány.
A migrénesek agyának más a szerkezete

A Neurology című szaklapban megjelent írásban húsz különböző kutatás adatait elemezték dán tudósok - adta hírül a BBC. A migrénesek agyának fehérállományában elváltozásokat és apró károsodásokat fedeztek fel, azonban az eltérések okai és hatásai egyelőre nem ismeretesek. A tudósok szerint újabb kutatások szükségesek a felfedezés magyarázatához.
    
A tanulmányok mágneses rezonanciás képalkotó eljárással készült agyi felvételeit Messoud Ashina, a Koppenhágai Egyetem ideggyógyásza elemezte. Az egészséges személyekhez képest a migrénesek leletein gyakoribbak voltak a fehérállomány rendellenességei és a szélütésszerű károsodások, mindenekelőtt azoknál a betegeknél, akik migrénaurát, azaz káprázásjellegű látási zavart is tapasztaltak.
    
"A migrén összefüggést mutat az agy szerkezeti eltéréseivel, ám nem tudjuk, hogyan és miért" - magyarázta Ashina.


   
"Hosszú távú kutatások híján túl korai lenne még azt állítani, hogy a migréneseknél magas lenne agyszerkezeti és - működési zavarok későbbi kialakulásának kockázata" - kommentálta a tanulmányt Fayyaz Ahmed, a brit Fejfájás-kutatási Társaság elnöke.
  
http://www.bbc.co.uk/news/health-23868115

Forrás: MTI
Fotó: David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja