SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan csökkenthetők a rákellenes kezelések mellékhatásai?

Családinet [cikkei] - 2016-09-09
Mellékhatások: elkerülni vagy átvészelni a tüneteket. Ez a címe a Gyógyulj Velünk Egyesület által kiadott legújabb ingyenes betegtájékoztatónak, amely betegségtípustól függetlenül veszi górcső alá azokat a mellékhatásokat, amelyekkel a leggyakrabban szembesülnek a daganatos betegek. A kiadványt több ezer példányban megküldték országszerte az onkológiai centrumokba. Felbélyegzett válaszborítékkal az egyesülettől bárki díjmentesen kérheti a kiadvány egyéni postázását is, betegkluboknak, közösségeknek, onkológiai gondozóknak több példányt is biztosítanak.
Hogyan csökkenthetők a rákellenes kezelések mellékhatásai?

A hányinger és a hányás, a fájdalmas nyálkahártya, a kóros fogyás, a székrekedés, a hasmenés, a hajhullás, a bőr- és körömproblémák, a láz és a fertőzések, a vérszegénység, a trombózisveszély és a pszichológiai mellékhatások is terítékre kerülnek a Gyógyulj Velünk Egyesület legújabb kiadványában. A B. Papp László és Deli Mónika által szerkesztett füzet egyes fejezetei egységesen épülnek fel: tömör áttekintést adnak az adott mellékhatás kialakulásának okairól, hátteréről, ismertetik az orvosi teendőket, majd pontokba szedve azt is, hogy mit tehet maga a beteg, illetve a családtagok a panaszok elkerüléséért, csökkentéséért.

– A kiadvány betegtájékoztató sorozatunk negyedik füzete, amellyel a célunk, hogy a betegtársainkban csökkentsük a kiszolgáltatottság érzését, s olyan tudással vértezzük fel az olvasókat, amelynek a mindennapokban hasznát vehetik. Hiszünk abban, hogy ha betegként megértjük a mellékhatások mögött húzódó tényezőket, ha átlátjuk, mit tehet értünk az orvos és mit tehetünk önmagunk a javulásért, ez az első lépés ahhoz, hogy a várt javulás be is következzen – fogalmaz Lakos István, a betegszervezet elnöke.

A támogató, a panaszokat, mellékhatásokat csökkenteni hivatott úgynevezett szupportív terápiák önmagukban ugyan nem daganatellenes kezelések, ám nélkülük sok esetben nem lennének kivitelezhetők az onkológiai terápiák, mert azok aránytalanul – vagy egyenesen vállalhatatlanul – nagy megterhelést és szenvedést okoznának a betegeknek, esetenként életveszély kialakulásához is vezethetnének. Az életkilátások javítása mellett egyre hangsúlyosabb az életminőség megőrzése is a kezelések során, aminek pedig fő pillére a mellékhatások mérséklése.

A Gyógyulj Velünk Egyesületnek betegek és hozzátartozók is tagjai lehetnek, a tagság bővítése azért fontos, hogy minél hatékonyabban képviselhesse a betegszervezet a betegek és családok érdekeit. Ugyanakkor a civil szervezet tagságtól függetlenül is nyitottan vár mindenkit rendezvényein. Közepes méretű, felbélyegzett, postakész válaszboríték küldésével a megjelent betegtájékoztató kiadványokat (emésztőszervi daganatok, prosztatarák, molekuláris diagnosztika, mellékhatások) is bárki díjmentesen megrendelheti.

Cím: Gyógyulj Velünk Egyesület – Tűzmadár Ház; 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.
Telefon: (0630) 922-7797, gyvegyesulet@gmail.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja