SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készülj fel a gyerekbetegségekre!

Családinet [cikkei] - 2021-02-08
 [X]

A gyerekbetegségek hozzátartoznak az óvodások, iskolások mindennapjaihoz. Megúszni nem lehet, de felkészülni rá igen. Szülőként sokat tehetünk az immunrendszer megedzéséért, ha pedig már itt a baj, a minél gyorsabb gyógyulásért.
Készülj fel a gyerekbetegségekre!

Bizonyára minden szülőnek ismerős a helyzet: alighogy óvodás lesz a gyerek, betegeskedni kezd. A magyarázat valójában egyszerű: az ember immunitása tíz éves korára alakul ki teljesen, a közösségbe kerülés pedig nemcsak lelkileg, de testileg is sokként éri a kicsiket, hiszen a szervezetük hirtelen számtalan fenyegető vírussal és baktériummal találja magát szembe. Bár iskolásként edzettebbé válnak, a közösségben még mindig könnyűszerrel elkaphatnak valamit, hiszen jól tudjuk: egy-egy fertőzés akár egész osztályokat ledönthet a lábáról. Ezt nem lehet kivédeni, sőt: bizonyos esetekben jobb is túlesni rajta, az viszont nem mindegy, hogy a betegség mennyi időre szegezi ágyhoz a diákokat.

Játék az udvaron


Hogyan eddzük meg a gyerek immunrendszerét?

Az immunrendszer folyamatos erősítésével befolyásolható a megbetegedések gyakorisága és lefolyása.

Az ellenállóképesség növeléséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás - rendszeres alvásciklussal. Fontos a testmozgás, lehetőleg a szabad levegőn, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a betegségek a gyomorban kezdődnek.

Ezért érdemes figyelmet fordítani a kiegyensúlyozott és racionális étrend kialakítására, amiben minden nap helyet kapnak a friss gyümölcsök és zöldségek is.


Ha kibillen az egyensúly

Mára bizonyítást nyert a tény, hogy a gyomor-bélrendszerben élő különböző mikrorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák) alkotta bélflóra önálló szervként működik. Amellett, hogy az emésztésért és a szerves anyagok lebontásáért felel, enzimeket és vitaminokat is termel, befolyásolja az agy, a hormon- és az immunrendszer működését. Vagyis a belső egyensúly megőrzése rendkívül fontos. A bél mikrobiótájának helyreállításához ajánlott probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszereket beiktatni a gyermek étrendjébe. Ilyen például a joghurt, a kefir, az érett sajtok vagy a savanyú káposzta. Viszont ha valamilyen fertőzés vagy egy antibiotikum-kúra hatására túl nagy számban pusztulnak el a jótékony hatású baktériumok, és kialakul a hasmenéses állapot, célzott probiotikumkezelésre is szükség van.

A nem étrend-kiegészítőként, hanem gyógyszerként bejegyzett Enterol hatékony és megbízható kezelést kínál a károsodott bélflóra és bélcsatorna egyensúlyának helyreállítására. Külön előnye a baktériumalapú probiotikumokkal szemben, hogy egyidőben bevehető az antibiotikummal, mert különleges hatóanyaga, a Saccharomyces Boulardii nevű élesztőgomba nem érzékeny rá. Az Enterol alapvetően a bélnyálkahártyára tapadva fejti ki tápláló hatását, fokozva ezzel egyes emésztőenzimek aktivitását, gátolva a hasmenést okozó baktériumok egy részének hatásait, és enyhítve a kellemetlen tüneteket.

Buborékfújás

Még többet az Enterolról:
https://www.enterolprobiotikum.hu/

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja