SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyarországot is fenyegeti a veszélyes járvány

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-15
Szerbiában, Horvátországban és Montenegróban is terjed a szamárköhögés-járvány, és bár a betegségre létezik védőoltás, mégis sokan megtagadják annak felvételét. A fertőzésnek főleg a gyerekek és a gyengébb immunrendszerű felnőttek vannak kitéve.
Magyarországot is fenyegeti a veszélyes járvány

A szamárköhögés tünetei

A szomszédos országokban komoly szamárköhögés-járvány terjed, és a szakértők szerint hamarosan Magyarországra is megérkezik. Várhatóan így itthon is megnő majd a fertőzöttek száma, különösképp a gyerekek és a gyengébb immunrendszerűek körében. Azok is veszélyben vannak, akik már korában megkapták a védőoltást, de annak már csökkent a hatása. 

A szamárköhögés egy olyan fertőző betegség, melynek lappangási ideje 8-10 napig is eltarthat. A betegség kezdetben nagyon hasonlít egy általános köhögéses megfázásra, idővel azonban a köhögés súlyosabbá válhat. Aki elkapja, akár 2-3 hónapig is szenvedhet a tünetektől. 

Főbb tünetei: 

  • köhögés, 
  • hőemelkedés
  • orrfolyás
  • hányinger, hányás a köhögés miatt,
  • légszomj. 


Akár halált is okozhat

Súlyos esetben ájulás és halál is bekövetkezhet. Ezért ha a fenti tüneteket tapasztaljuk, mindenképp forduljunk orvoshoz. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja