SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját pénzből fizetnék ki az ügyeletes orvost a lakók Pomázon

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-20
Csiba-Tóth Csaba, pomázi háziorvos felajánlotta, hogy a kötelező munkaideje után, 16:00-tól 4-6 órában még ellátná a sürgős eseteket. Ez azonban a lakosságnak pénzbe kerülne. 
Az orvos azt mondja, hogy a díj a töredéke lenne egy magánorvos vizitdíjának. Jelenleg az engedélyre várnak.
Saját pénzből fizetnék ki az ügyeletes orvost a lakók Pomázon

Egy pomázi háziorvos felajánlotta, hogy a munkaideje után is ellátja a sürgős eseteket

Február elsejétől megszűnt az ügyelet Pomázon is, ez pedig Pilisborosjenőt, Ürömöt, Budakalászt, Csobánkát és Pilisszentkeresztet is érinti.

A szentendrei járásban Pomázon kívül Tahitótfaluban és Szentendrén is volt háziorvosi ügyelet, februártól azonban már csak Szentendrén van, ami megnehezíti a lakosok életét. 
 

Olvasd el ezt is: A felnőtt ügyeletek 80%-a megszűnik, és csak 3 gyermek háziorvosi ügyelet marad: átalakul a Pest megyei ügyeleti rendszer
 

Az ATV azt írja, hogy egy pomázi háziorvos, Csiba-Tóth Csaba felajánlotta, hogy a kötelező munkaideje után, 16 óra után 4-6 órában még ellátja a sürgős eseteket. Ez azonban a lakosságnak pénzbe kerülne. 

A helyieknek nagyon tetszik az ötlet, a jogszabály szerint azonban a háziorvos az ügyeletet nem láthatja el magánrendelésben. Ezért az orvos létrehozna egy egészségklubot, aminek lényege, hogy a csatlakozás érdekében tagsági díjat kell fizetni. Így hosszabb rendelési idő keretein belül megvalósulhatna az ügyeleti szolgáltatás. 

Ha a háziorvos megkapja az engedélyt, akkor Pomázon, a helyi orvosi rendelőben működne ez a rendszer. Csiba-Tóth Csaba azt mondta, hogy a díj a töredéke lenne egy magánorvos vizitdíjának.

Indexkép: fernando zhiminaicela képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja