SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A candida kezelése

Kókai Kata [cikkei] - 2006-07-17
Modern korunkban számtalan civilizációs betegség létezik, ezek közé sorolható a Candidiázis is.
A candida kezelése

Míg évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt a megélhetés komoly fizikai munkát igényelt, nem fordulhatott elő, hogy valaki mozgáshiányos életmódot folytasson. Nem léteztek mesterségesen előállított élelmiszerek, s a földet szennyező vegyszerek. Éppen ezért az emberek táplálkozása is egészségesebb volt.

Napjainkban a megváltozott életvitel ellenére a táplálkozásunk nem változott. Míg korábban szükséges volt a nagyobb kalóriamennyiség bevitel, addig ma már életmódunknak köszönhetően ezt nem igényeljük. S nem csak a hagyományos ételek, de a mesterséges készítmények fogyasztása is sok problémát okozhat. Egyre többen szenvednek titokzatos, szinte beazonosíthatatlan betegségben, hiszen a természetes, vitamindús tápanyagok helyett értéktelen, káros élelmiszereket fogyasztunk.

A Candida

A candida az utóbbi néhány évben sok ember életét keserítette meg. Ez, a ma már szinte ellenségnek tekintett gombafaj valójában szervezetünk fontos alkotóeleme, ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy kiirtsuk. A média nem egyszer halálos kórként állítja be, s riogatja vele a lakosságot. Pedig nem a candida felelős a problémákért- vagy legalábbis nem közvetlenül.

Életmódunk megváltozott, túlzásba visszük olyan élelmiszerek fogyasztását, melyek csupán az élvezetet szolgálják, nem pedig szervezetünk egészséges működését. Egyre inkább kikerül étrendünkből a gyümölcs és zöldség, s felváltja azt a kevésbé értékes sütemény és csokoládé. A gyermekek étkezésében is hasonló változás figyelhető meg. Legtöbben a mesterséges édességeket választják desszertként a friss gyümölcsök helyett.

A túlzott szénhidrátbevitel, a számtalan magas élesztőtartalmú élelmiszer pedig kitűnő táptalajt képez a gombák számára. A candida csupán akkor okoz gondot, ha a helytelen táplálkozás miatt túlszaporodik a szervezetben, ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésre, vagyis az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra.

A Candidiasis tünetei:

Haspuffadás
Hasmenés vagy székrekedés
Fáradtság
Viszketés
Bőrkiütés
Izom- és izületi fájdalmak
Petevezeték gyulladás
A nemi szerv környékén jelentkező viszketés, égés
Szívpanaszok
Fejfájás, depresszió
A libidó elvesztése
Menstruációs zavarok
Alvászavarok
Testsúly változás
Látászavarok
Étvágytalanság, a candidás beteg túlzottan kívánja az édességeket

Candida és gyógymódok

A gombák elszaporodása az emésztőrendszerben komoly problémákat okozhat. Az elszaporodott candida mérgező anyagokat terjeszt a szervezetben, tönkreteszi az immunrendszerért s méregtelenítésért felelős bélflórát, ráadásul élelmiszerallergiát okozhat. Mivel az egészséges bélflóra számtalan létfontosságú funkciót tölt be a szervezet egészséges egyensúlyának fenntartásában, annak hiánya komoly problémákat okozhat.

A gyógyítás pedig jóval nehezebb, mint a megelőzés. Szigorú diétát kell tartani hónapokon át, emellett helyre kell állítani a bélflórát, regenerálni a gomba miatt károsodott nyálkahártyát.

Gyógyszeres kezelések (a gombák elpusztítására)

Nizoral
Diflucan
Nystatin

Probiotikumok (a bélflóra helyreállítására)

Élőflórás natúr joghurt
Acidophilus
Protexin
Bonolact
Stb.

Természetes gombaölő szerek

Paraprotex
Grapefruit mag kivonat
Ezüstkolloid

A kezelés bonyolult folyamata

A kezelés sokszor hónapokon át tart, s még ekkor sem garantált a siker. A szigorú diéta során elvonásra kerül az étrendből minden olyan tápanyag, amely a candida tápanyagforrásaként szolgálhat. Emellett gyógyszerek segítségével blokkolják a gombák táplálkozását. A természetes parazitaellenes szerek javíthatják a gyógyszeres kezelés hatékonyságát. Az eddig felsoroltak csak a gombák kiirtását célozzák meg.

Ahhoz, hogy a szervezet egészséges egyensúlya helyreálljon, el kell távolítani a szervezetből az elhalt gombákat (méregtelenítéssel, colon-hydroterápiával), majd probiotikumok segítségével helyre kell állítani a bélflórát. Emellett helyi kezelések is szükségesek lehet, a gomba elterjedtségétől függően.

Ha a diéta és a gyógyszeres kezelés eredményesnek bizonyul, a páciens akkor sem folytathatja korábbi életmódját, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egyes tápanyagokkal szemben allergia alakult ki, így azok fogyasztása a későbbiekben is veszélyes lehet.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja