SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Védőoltással a daganatos betegségek ellen

Családinet [cikkei] - 2007-01-17
Angol kutatóorvosok bíztató eredményekről számoltak be egy oltóanyaggal folytatott vizsgálatról, melyet a vastagbélrák gyógyítására fejlesztettek ki.
Védőoltással a daganatos betegségek ellen

A kutatást végző szakemberek az oltóanyag létrehozásához olyan személytől vett antitesteket használtak fel, aki az orvosok által becsült időnél jóval tovább élt, előrehaladott állapotban lévő vastagbélrák betegsége ellenére.

 

A Clinical Cancer Research folyóiratban közölt kutatásban 67 személy vett részt, átlagéletkoruk 66 év. A résztvevőket a daganat műtéti úton történő eltávolítása előtt és után is egyaránt kezelték az új oltóanyaggal.

 

Az oltóanyag a páciensek 70 százalékánál fokozta az immunrendszer működését, s az ennek hatására hatékonyabban győzte le a daganatos elváltozást mutató sejteket.

 

A daganatos betegségek gyógyítására használatos oltóanyag kifejlesztésén évtizedek óta dolgoznak kutatóorvosok. A most alkalmazott, a vastagbélrák gyógyítására megalkotott anyag mintegy 10 éves kutatási munka eredménye.

 

A daganatos sejtek növekedése oly lassú ütemben történik, hogy a szervezet rendszerint nem észleli számára veszélyesnek őket, ezért aztán nem is indít támadást ellenük. Ezért mindenképpen szükséges az immunrendszert mintegy „átkódolni” ahhoz, hogy felismerje a betegséget, már kezdeti stádiumában is. Az oltóanyag ebben nyújt segítséget. A most kifejlesztett anyag az első, mely képes ugyanis a TNF-alfa sejtek stimulálására, melyek eredményesen alkalmazhatók a kóros elváltozás helyreállítására.

 

A résztvevők alacsony száma miatt természetesen további vizsgálatok szükségesek az oltóanyag hatékonyságának igazolására. Minden bizonnyal hosszú út áll még előttünk, mire egyértelműen kijelenthetjük, hogy a daganatos betegségek gyógyíthatóak. Kutatók addig is világszerte dolgoznak az immunrendszer működésének még pontosabb megismerésén, hiszen ez a betegség gyógyításának alappillére.

 

A hír alapjául a „Early Cancer Vaccine Results Promising” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja