SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Veszélyes vizeken, vízallergia

Családinet [cikkei] - 2007-05-22
A nyári meleg és a strandszezon kezdetén érdemes foglalkoznunk egy valóban ritka allergiás reakcióval, melyet a vízzel való közvetlen érintkezés vált ki. Mit tehetünk, hogyan kezeljük a tüneteket?
Veszélyes vizeken, vízallergia

Az „Aquagenic pruritis”, vagy „Aquagenic urticaria” az allergiás betegségek azon fajtája, melyet a vízzel való kontaktus vált ki. A jelenség pontos diagnózisát sokszor nehezíti, hogy nem csak a páciensek, de az orvosok is nem a vízzel, hanem egyéb a fürdés, tusolás, vagy napozás során használt termékkel magyarázzák a reakciót.

A víz allergia valójában a vízre adott allergiás reakciót jelent, annak hőfokától teljesen függetlenül. A tünetek perceken belül jelentkeznek, erős viszketés, égető érzés, vörös kiütések formájában, s jellemzően a következő területeket érintik: mellkas, hát, karok és lábak. A reakció 10 perctől kezdődően akár órákon át is tartósan fennállhat.

A páciens életét jelentősen megnehezíti, mivel a tünetek épp úgy jelentkezhetnek egy otthoni tusolás alkalmával, mint nyáron, strandon való fürdőzés következtében. A jelenség pontos okai még ismeretlenek, de hátterében feltételezhetően a víz valamely összetevőjére –például klór, fluor- adott extrém bőr érzékenység áll.

A kezelés több módon valósulhat meg. Léteznek krémek, melyekkel a tünetek sikeresen orvosolhatók. Igénybe vehető fényterápiás eljárás, antihisztamin szedése és más, kezelőorvos által felírt készítmények.

www.orvostkeresek.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja