SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Védekezés az ekcéma ellen

Családinet [cikkei] - 2007-10-25
Az ekcéma a bőr, viszketéssel járó gyulladásos állapota. A betegség nem fertőző, rendszerint családon belül öröklődik. Az ekcéma erős viszketéssel jelentkezik, majd test szerte, különösen az arcon, karon, lábon, kéz- és lábfejen foltokban vörös, gyulladt, száraz kiütések alakulnak ki.
Védekezés az ekcéma ellen

A súlyos ekcémás tünetektől szenvedő egyéneknél, vagy családtagjaik közt gyakran megfigyelhető szénanáthás, asztmás betegség is.

A tünetek sok esetben stressz, környezeti tényezők, vagy fertőzések hatására jelentkeznek. Az ekcéma főként a gyermek egy éves koráig alakul ki, s az esetek többségében a tünetek 5-6 éves korra enyhülnek, a betegek mintegy felénél pedig 12-13 éves korra meg is szűnnek.

Az ekcémás tüneteket számos jelenség, akár a hideg levegő is előidézheti. A University of Oslo kutatói azonban megfigyelték, hogy a melegebb éghajlaton élő ekcémás gyermekek állapotára a helyi klíma jótékony hatást gyakorol. Kísérletük során a meleg éghajlaton tartózkodó gyermekek jóval több fejlődést mutattak az ekcémás tünetek terén, mint a hidegebb időjárási körülmények közt tartózkodó társaik.

Egyesült Államok beli kutatók vizsgálatai szerint minél magasabb volt a gyermek otthonában mért endotoxin mértéke, annál kisebb volt a 3 éves korig jelentkező ekcéma, vagy nehéz légzés, zihálás valószínűsége. Az endotoxinok bizonyos baktériumok sejtfalából származnak és sok betegség kialakulásában játszanak szerepet. A magas endotoxin szint a lakásokban található szőnyegek, penészgomba, nedvesedés miatt alakulhatott ki.

Az anyatej a csecsemő legtökéletesebb tápláléka. Az anyatej prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező, oldható rostokat tartalmaz, ezáltal elôsegíti az egészséges bélflóra kialakulását és támogatja a csecsemő természetes védekezőképességét.

Tápszerrel történő táplálás esetén a csecsemők étkezését prebiotikumokkal kiegészítve olyan jótékony baktériumok növekedését segítjük elő, melyek az immunrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek és megelőzhetjük az ekcéma megjelenését.

Az Archives of Disease in Childhood oldalon közölt vizsgálatban a prebiotikummal nem táplált csecsemők közt alacsonyabb volt az ekcémás megbetegedések aránya, illetve a  székletminták alapján, a prebiotikummal táplált csoport több tagjánál volt észrevehetően magasabb a jótékony baktériumok száma.

Bővebb információ: Budai Allergiaközpont.
web: www.allergiakozpont.hu
email: info@allergiakozpont.hu
tel: 06 30 6319309

Forrás: http://adc.bmj.com/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja