SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A festett hajak ápolása:

Szabó Szilvia [cikkei] - 2008-01-21
Sok kérdést kapok, hogy hogyan kell kezelni a festett, és színezett hajakat. Íme, néhány tipp:
A festett hajak ápolása:

Barna, vörös, vagy szőke vagy? Nem mindegy, hogy hogyan ápolod!

A szőke haj van legjobban károsítva, igénybe véve, mert a haj külső rétege igencsak megnyílt, és a struktúrája károsodott. Minden esetben gazdagon ápoljuk, sok tápanyagot, fehérjét, ceramidokat, és glükozt kell a hajszálaknak biztosítani.
A többi festett hajnál is figyelni kell az ápolásnál, több természetes anyagot kell adni a hajszálaknak.

Hogyan őrizzük meg hajszínünket?

A hajszínezésnél, az első mosás után sokszor még mindig ereszti a hajunk a színét, és úgy látjuk, megváltozott a hajunk árnyalata. Ennek csak az az oka, hogy a felesleges színpigmentek távoztak a hajról, lemostuk őket. Érdemes színező samponokat, színrögzítőket, vagy kimosható hajszínezőket használnunk, mert így sokáig szép, fényes maradhat a hajszín. Ezeket a termékeket felválltva használhatjuk a megszokott hajápoló szereinkkel.

Mit tudnak a színező samponok?

Felfrissítik a haj árnyalatát, mert direkt színpigmenteket tartalmaznak. Ezek a haj külső rétegében rakódnak le, és ezért viszonylag hamar ki is mosódnak. Minél gyakrabban használjuk, annál intenzívebb lesz a haj színe.

Mit tegyek, ha a szőke hajam besárgult ?

Maximum hetente egyszer használhatók az ezüst samponok, melyek kék alkotórészt tartalmaznak. Ha ennél többször használjuk, esetlegesen a hajunk átmehet kékes árnyalatba.



A festéktől túl intenzív lett a hajam színe, mit tehetek?

Ha nagyon erős lett a festett szín, akkor még egyszer meg kell mosni hajápoló samponnal, és pakolást tenni rá. Ezzel megakadályozzuk, hogy a színpigmentek szilárdan belekössenek a hajszálakba. Ha már ez sem segít, meg kell próbálni az hajat az eredeti színre visszafesteni.

Hogyan fedhetem le az ősz hajamat, ha a festett haj már lenövőben van ?

A hajtő lefedéséhez színezhetjük a hajunkat otthon is. Törekedjünk arra, hogy a festék, ha lehetséges, ne tartalmazzon hidrogént, mert ez az ősz hajat tönkre teheti.

A sós tengervíz vagy az uszoda vize tönkreteheti a hajam?

Igen, minden esetben a hajat védeni kell. A színpigmentek vonódnak ki a hajból, ettől fakó, töredezett lesz. A szőke haj esetlegesen zöld szineződést is kaphat. Érdemes úszósapkát viselni, vagy a fejünket ne tegyük a víz alá.

Mik a megfelelő formázó, styling termékek?

Ha lehetőségünk van rá, akkor csak olyan termékeket használjunk, ami kifejezetten festett, színezett hajra fejlesztettek ki. Fontos minden esetben, hogy magas keratintartalma legyen a terméknek. A hajspray-k lehetőleg ne tartalmazzanak alkoholt.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja