SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyermekkori bőrkiütések

Családinet [cikkei] - 2008-06-13
Szinte minden kisgyermeknek van élete folyamán valamilyen bőrpanasza. A fertőzéses eredetű, kiütéses gyermekbetegségek mellett az allergiás eredetű csalánkiütés és ekcéma, atópiás dermatitis is nagyon gyakori. A hagyományos terápia mellett homeopátiával is jól kezelhetőek, gyógyíthatók ezek az elváltozások.
Gyermekkori bőrkiütések

Csalánkiütés
Nagyon gyakori panasz, szinte minden kicsinél előfordul, akár több alkalommal is. Eredete allergiás, de nem mindig derül ki a kiváltó ok. Kezelésében nem ez számít, hanem a bőrkiütések jellege.

A leggyakoribb szerek ennek megfelelően:
Apis mellifica : erősen duzzadt, halványpiros bőrelváltozások, méretük többféle, változó.
Alakja típusos esetben kokárdaszerű. Viszkető lehet, hideg vízre enyhül a panasz. 15 CH potenciában eleinte óránként, majd ritkítva kell szedni a gyógyszert.

Histaminum : az előzővel együtt szedhető.

Urtica urens : csaláncsípéshez hasonló, égő -  viszkető bőrelváltozások, nagyon gyakran kis göbök formájában. Melegre enyhül a viszketés.
9-15 CH potenciában, napi 3-5 alkalommal lehet adagolni, majd ritkítani a szedést a javulásnak megfelelően.

Ekzema, atópiás dermatitis
Ez a manapság egyre gyakoribbá váló kórkép sok kisgyerek, szülő életét nehezíti meg.
Sajnos jelentősége nagy, mert a betegek között egyre több a fiatal csecsemő, az atópia mint allergiás hajlam egyre korábban és egyre nagyobb számban sújtja a gyerekeket. Ez főként a civilizált, fejlett iparú és társadalmú országokra jellemző egyre inkább.

Bőrtünetek és légúti tünetek is csatlakozhatnak az atópiás hajlamhoz, leggyakrabban a kettő együtt jár, illetve előbb a bőrtünetek, majd a későbbi életévek folyamán a légúti tünetek jelentkeznek.

Okai között a modern életstílus, az egyre fokozódó környezetszennyezés, a táplálékainkban jelenlevő színező- és tartósító anyagok éppoly fontos szerepet játszanak, mint az öröklött, genetikai hajlam.

Homeopátiával eredményesen kezelhető a betegség, minél korábban kezdődik el az atópiás gyermek alkati kezelése, annál inkább sikeres a kezelés. Tüneti szerek mellett, amelyeket a bőrjelenség jellege szerint adunk, a panaszok gyors javulását hozhatják, de ez még nem jelent gyógyulást.
A panaszok végleges megszűnéséhez, gyógyuláshoz szükséges alkati kezelés is, amely éppen az allergiás hajlamot gyógyítja azáltal, hogy stabilizálja, harmonizálja a szervezet működését, elindítva az öngyógyító mechanizmust.
Ehhez az orvosi vizsgálat, részletes kikérdezés elkerülhetetlen. Kiterjed a családi betegséghajlamokra, a terhesség és születés körülményeire, a gyermek testi-lelki sajátosságaira egyaránt.
Érdemes homeopátiás orvoshoz fordulni az atópia kezelése miatt. Sok szülő épp amiatt választja ezen kezelési módot, mert a hagyományos gyógyszeres kezelés mellékhatásai nélkül, nagyon szép eredményeket lehet elérni.

Forrás:  www.homeopatia.info.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja