SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Add a hangod, Te is segíthetsz!

Fürst Melinda [cikkei] - 2008-06-20
A daganatos gyermekek táplálkozásán szeretne javítani a Add a hangod mozgalommal a Klinikai Táplálkozási Program. Kowalsky, Dopeman, Harcsa Veronika már csatlakozott a felhíváshoz, a http://www.addahangod.hu oldalon meghallgathatóak a dalok, melyeket elénekeltek.
Add a hangod, Te is segíthetsz!

 

Regisztráció után te is felénekelheted a kiválasztott dalt, melyet vagy rögzítesz a gépeden mp3 fileként és feltöltesz, vagy mobilodon veszed fel és elküldhetsz e-mailként, vagy pedig egy nem emelt díjas számon is elénekelhetsz.

A cél, hogy legalább 10 000 ember adja a hangját. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor a Tegyünk Együtt a Gyermekért  programon keresztül a Danone Kft., az idei támogatásán kívül további 1 millió forintot adományoz a Klinikai Táplálkozási Programnak.

Testi jólétünk és egészségünk megőrzése érdekében ennünk kell, ám mindig célszerű teljes értékű ételt fogyasztani. A daganatos beteg gyerekeknek kiemelten fontos egy speciális étrend összeállítása és annak szigorú betartatása, mivel a kezelésük során kapott speciális gyógyító kezelések  miatt ideiglenesen elveszíthetik természetes védőpajzsukat, az immunrendszerüket.
Szomorú tény, hogy az aktív kezelések idején a daganatos betegségekkel küzdő gyermekek 36%-a súlyosan, 9%-a mérsékelten, 27%-uk pedig enyhén alultáplálttá válik.

Ennek hátterében az áll, hogy a chemo vagy sugárterápiák a kicsiknél erős hányingert és fokozott anyagcserét váltanak ki, ez pedig súlyvesztéshez valamint a testtömeg és testarányok kedvezőtlen változásához vezet. Ilyenkor a gyerekek teste, sejtjei gyakorlatilag éheznek.
Amíg a kezelések alatt az alultápláltság, addig a kezelések lezárultát követően az elhízás okoz problémát a gyermekeknek és orvosaiknak egyaránt. 
 
A Magyar Gyermekonkológiai Szekció tavaly egy 2008. végéig tartó Klinikai Táplálkozási Programot indított útjára. A program célja az, hogy a támogatásból pályázatok útján segítse a 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető az, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető a kezeléseket követő elhízásuk.
Kérlek, segíts jobbá tenni a gyerekek étkeztetését. Add a hangod és add tovább!

 

Ha csatlakoznál a mozgalomhoz:
http://www.addahangod.hu

A Klinikai Táplálkozási Programról többet megtudhatsz itt:
www.tegy.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja