SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Azokért tekernek Rákoscsabán, akik nem tudnak bringázni. Te is csatlakozhatsz!

Családinet [cikkei] - 2024-07-08
A Virágoskert ÉNO (Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona) által rendezett, Tour de ÉNO elnevezésű rendezvény fő célja az adománygyűjtés - az intézmény egy Innowalk márkájú állító- és járatógépet szeretne vásárolni, amely nélkülözhetetlen a mozgássérült ellátottak megfelelő minőségű fejlesztéséhez.
Azokért tekernek Rákoscsabán, akik nem tudnak bringázni. Te is csatlakozhatsz!

Az esemény – amelyre minden korosztályt szeretettel várnak –, az intézmény udvarán (1173 Budapest, Újlak utca 106.) veszi kezdetét július 14-én, vasárnap 9 órától. A megnyitó során a résztvevőkre egy tehetséges fiatal rockénekes, Mészáros Árpád fellépése vár, majd zenés bemelegítés következik Gold Gréta fitneszedző vezetésével, közben pedig Máté Edvárd festőművész alkotásait is meg lehet tekinteni.

A kerékpárosok 8 és fél km megtétele után érnek a festői szépségű Naplás-tóhoz, ahol az étel és ital mellett további programokkal is várják őket, például kézműveskedéssel, interaktív foglalkozással az intézmény ellátottjaival, hajfonással Deák Edit hajfonó mesterrel, lufi fújással Dani bohóccal.

A tó partján sem maradnak zene nélkül az érdeklődők: Márkus Liza énekesnő és dalszerző koncertje is hozzájárul majd a jó hangulathoz.

A rendezvény lebonyolítását a Virágoskert ÉNO egyik gyógypedagógusa, Gombolai Gréta is segíti majd, aki a Kőbányai Bringás Egyesület elnökeként is tevékenykedik. A szakember elmondta, a munkahelye egy komplex gyógypedagógiai intézmény, amely széles körű ellátást nyújt a fogyatékossággal élőknek és főleg súlyosan és halmozottan sérült személyekkel foglalkozik.

Virágoskert ÉNO

„Egy nagyon szuper hely a miénk, amely, mióta Kelédi Géza intézményvezető vezetésével a Rákoscsabai Baptista Gyülekezet fenntartósága alatt működik, nagyon sok pozitív fejlődésen ment át. Az itt dolgozók, a szülők és a támogatók közös célja az, hogy egy minél jobb intézményt működtethessünk. Egy több egységből álló komplexum vagyunk, működik itt iskola, napközi és átmeneti otthon is.”

Virágoskert ÉNO

A szakember azt is részletezte, hogy az állás- és járássegítő gép – amiért a gyűjtés folyik – miért nélkülözhetetlen az intézmény ellátottjainak: „Nálunk túlnyomórészt súlyosan és halmozottan sérült gyerekek vannak. Hisszük és tudjuk azt, hogy mindenki fejleszthető a képességeihez mérten. Mindenkinek a legtöbbet szeretnénk adni, viszont a mozgásfejlesztések alkalmával néha az emberi erő és kéz már kevés, mert sajnos kevés a teherbírása. Viszont a gépek nem fáradnak el. Ezért is egyik kitűzött célunk az említett állás- és járássegítő gép beszerzése, hogy mindenkiből a lehető legtöbbet tudjuk kihozni.”

Az adománygyűjtés célja

Az eszköz ára 1.700.000 forint, ennyi az adománygyűjtési cél.

Aki nem tud részt venni a rendezvényen, a Rákoscsabai Béthel Alapítvány bankszámlájára való utalással (OTP 11717009-20062376) tudja támogatni az ügyet. (A közleménybe írja be: ENO támogatás/adományozó neve+ kér-e érmet vagy sem. Abban az esetben, ha utalással adományoz és kéri az érmet, mindenképp vegye fel az intézménnyel a kapcsolatot!)

A Virágoskert Intézmény honlapja: https://enoviragoskert.hu/

E-mail: viragoskerteno@gmail.com

Facebook-esemény: 1. Tour de ÉNO | Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja