SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kalciumban és D-Vitaminban gazdag joghurt a Danone-tól

Családinet [cikkei] - 2010-11-18
 [X]

Cél a csontok egészsége: új fogyasztói csoportot szólít meg a Densia.
Kalciumban és D-Vitaminban gazdag joghurt a Danone-tól

densia_barackosA napokban került forgalomba a Densia, a Danone Kft. első olyan joghurtja Magyarországon, amely kalciumban és D-vitaminban gazdag: egy pohárnyi adagja a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D-vitamin bevitel 50%-át fedezi. A vállalat budapesti üzemében gyártott joghurt egy poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg - a kalcium jobb felszívódását elősegítő - D-vitamint tartalmaz. A kalcium és a D-vitamin hozzájárul csontjaink megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densiát 125 grammos csomagolásban és három féle - natúr, epres és őszibarackos - ízben gyártja a Danone. A termék célcsoportja a 35 év feletti nők, akiknél különösen fontos a megfelelő napi kalcium bevitel.

Innovatív fejlesztései során a Danone kiemelt figyelmet szentel arra, hogy termékei a densia_epreslehető legtöbb magyar ember jó közérzetét és egészségét szolgálják.

Hazai felmérések* adatai azt igazolják, hogy mind a kalcium-, mind a D-vitamin-bevitel tekintetében jelentős lemaradásunk van. (Kalciumból az ajánlott napi beviteli mennyiségnél kevesebbet, D vitaminból  pedig a magyar férfiak 89%-a, a nők 93%-a nem fogyasztja el a napi ajánlott bevitel 70%-át sem.)


A csontunk egészsége minden életkorban fontos. A kiegyensúlyozott, változatos étrend és harmonikus densia_naturéletmód részeként ebben a Densia is partner lehet, hiszen ez a joghurt kalciumban és D vitaminban gazdag. A kalcium és a D vitamin pedig hozzájárul a csontok megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densia egyetlen poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg D-vitamint tartalmaz, amely a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D vitamin bevitel 50 %-át fedezi.

Büszkék vagyunk arra, hogy első magyarországi emelt kalcium és D-vitamin tartalmú joghurt készítményünk mindennapi, kiegyensúlyozott étrend részeként való fogyasztását, a nagy szakmai tekintéllyel bíró Magyar Osteoporosis és Ostearthrológiai Társaság is támogatja. - mondta Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.

*Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok: vitaminok ( 2007 148. évfolyam 34. szám 1593_ 1600) Zajkás és mtrsai
Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok : ásványi sók  ( 2007 148. évfolyam 34. szám 703-708) : Bíró L és mtsai

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja